Майкоубиец влиза в психиатрията на ловешкия затвор

1
27-годишният Иван 10 дни живя с трупа на майка си
27-годишният Иван 10 дни живя с трупа на майка си Снимка: Traffic News

Специалисти ще дадат становище дали младият мъж може да носи наказателна отговорност

27-годишният Иван Марков, който уби майка си и 10 дни живя с трупа ѝ в пловдивския квартал "Тракия", ще бъде изпратен в центъра за психично здраве към затвор в Ловеч. Това постанови преди минути Окръжен съд – Пловдив, предава Traffic News.

В клиниката той ще бъде изследван от специалисти, които ще дадат становище дали младият мъж може да носи наказателна отговорност.

Припомняме, че Иван бе изправен пред магистратите, след като прокуратурата поиска 27-годишният пловдивчанин да бъде настанен в Центъра за психично здраве, за да се изследва психическото му състояние.

Марков сам е признал пред органите на реда за зверското убийство. Обяснения той даде и пред председателя на съда, но заседанието бе засекретено по искане на двете страни.

Припомняме, че психотрилърът стана известен на обществото едва тази сряда, а убийството е извършено преди около 10 дни. Съседи на Иван, който живеел с майка си Лилия Алексиева в общински апартамент в Тракия, позвънили в полицията заради задушлива миризма във входа и факта, че Иван не отварял няколко дни подред вратата. Полицаи пристигнали и открили младият мъж в дома си, а трупът на 59-годишната му майка в една от стаите на жилището. Трупа на починалата бил увит в найлони и одеяла, а по тялото ѝ имало множество наранявания. Часове по-късно синът, който е психично болен е признал, че преди дни е убил жената в дома им, но изчаквал да вземе пенсията ѝ. И двамата са освидетелствани и взимат пенсия по болест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари