Майка на дете с увреждане: Борисов, следи ми мисълта и си води записки

0

"...И тъй, аверчета- да ви позанимая малко пак с едни работи, дето не ви влизат в работата, ама ви прахосват данъкоплащането за бюджетирането на хазната.

Бойко Борисов (Boyko Borissov)Борисов, моля те, плачещия с емигриращи майки, следи ми мисълта и си води записки- пак./
Запознавам ви с поредната , оборотна, количка на щерка ми. Три дни по няколко часа за нея, за дъщеря ми!- българската бежанка, се гъзурчиха ерготерапевт рехабилитатор, техник- зяпат в един монитор с рентгеновите прелести на сколиозата й преди и след имплантите, въртят някъв шублер по таз-маз, стави, сухожилия…и сглобяват и разглобяват , колани през таза, каишки зад където трябва…-докато й натаманят жизнеутвърждаващото помощно средство. 

Следиш ли ми мисълта, ревящий Борисов?

Заветната цел на тея, гъзурчещите се, е да направят количката така, че да изправят на дъщеря ми всички криви чаркове, от врата до петите, включително според посоката на гравитацията, дет се вика…,щото да не играе скалпела- пак. 

Ако ми следите мисълта , се опитвам да ви кажа, че количката не е само да я тътразиш из разбитите улици и тротоари, тя е за КОМПЕНСИРАНЕ, КОРИГИРАНЕ, подпомагане на правилното положение и развитие на тялото, а от там на жизнените функции на детето, че чак тогава за социализация, образование и други акции.

До края на годината ще й направят на щерка ми и ортезите- без да си мръдна задника, драги зрители, без да помириша социална дирекция, без някоя тъпа пача в някоя социална служба да ми изкара черния дроб през носа от бяс!

Ако ми следиш мисълта, Борисов, да ти кажа, че в БГ из ония дни измислихте некви лимити за помощни средства. Разбираш ли за каква отчайваща административна тъпота ти говоря в кокошарниците МТСП и МЗ , за какво прахосване на пари ти се обяснявам? Знам, че си тъп, ама това със сигурност го разбираш. Което е национален проблем! От 2009-та е огромен национален проблем, катастрофа е даже, това, дето не разбираш и онова, дето го разбираш, ама не те кефи да го промениш, щото то от твоя кеф зависи- нали ти си феодала, диктатора, робовладелеца , пастира на 5-6 милиона глави добитък….НАЛИ???

Да ти го кажа и с друг фасон тоя грабеж на данъкоплатците- вместо да източат едни хиляди лева по клинични пътеки в някоя клиника за хирургия, тук комбинират едни чаркове, полипропилени, дунапрени, винтчета, болчета и предотвратяват източването на кл. пътеки, за тормоза от кълцането на децата изобщо даже не намеквам, че го спестяват. 

И да ти кажа, че образователния, и занимателния , и обучителния процеси са така технологично и софтуерно обезпечени, че за мене, простата българска майка, е все едно, че съм в НАСА, пич…

Моята щерка е малко като декоративна , нали, ама и за нея има предвидени компютърни програми за обучение- ПЕРСОНАЛНИ, пич! ЛИЧ-НИ! За дъщеря ми-бежанката….
Дето за тебе и останалите идиоти в МТСП, МЗ, МОН..е просто саката, кьорава и малоумна.
Обаче тука е ЧОВЕК, в който се ИНВЕСТИРА!

Знам, че не го разбираш това. То да не е като да набухалчиш някой, да му гепиш бизнеса, да го влачиш с пранги до болница, щото да оправиш далаверата на някой „Младост“-ки авер…, да подариш някой ТЕЦ , че олигархията ТИ трябва да се отглежда- щото ти май само от това разбираш.

Уважаеми мами и татковци и всякакви роднини на хора с увреждания,
мисля си, носете си новите дрехи, плюйте в тая орисия и колкото толкова.

Докато целия национален добитък не го хване три мандатната злоба на роба- не чакайте хаир хабер
И да протестираме и да не протестираме, няма да стане нашта работа.
Че се сетих, всички дейности в нашто даскало, освен субсидирани от бюджета, се подпомагат и от благотворителност.

Помните ли какво ви разправях? Това е благотворителността , която инвестира и създава!
А не просенето и харченето на пари, щото някаква изревала за рехабилитация, друга за количка, трета за нам си кво, пък за вертикализатор, пък текат едни десетки и стотици хиляди подир едно-две три деца, с медийната благосклонност-пък другите 20-30 хиляди деца- на сапун.

И понеже трябва да приключвам, че ми се стопли бирата, всички дейности в училището се менажират от едно НП НПО, драги зрители.
ДЕЙНОСТИ ви казвам. Ама това НПО не просто папка едни пари за „чудни градинки“ и дневно центърче- то управлява дейностите в няколко специализирани училища, в нашето има не знам колко хиляди деца, все още не съм проверила, но са тук от яслата до абитуриентския бал.

Та викам, мами и татковци, палатковци- няма да стане нашата работа.

Може да стане, когато на данъкоплатеца му писне да е роб.
На лекари, терапевти, рехабилитатори, учители, социални работници......

Като стане това чудо, ми се обадете.
Мисля това да е сетния ми вопъл по темата.
Макар , че от някои сбъднати мечти много боли, и предполагам за дълго."

Красимира Обретенова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари