Спасиха майка и дете от падащо дърво в Пловдив

0

Дървото се стоварило с трясък, на пейката още стоят чантите им и другият багаж

Пловдивчани спасиха на косъм майка и дете от падащо дърво в "Централен". В градинка близо до кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Янко Сакъзов" в сряда привечер минувачи чули пукот и видели как едно от дърветата се клати. Реагирали мигновено и викнали на майка с дете да бягат от пейката, на която седели. Секунди след като скочили, дървото се стоварило с трясък на мястото им. На пейката още стоят чантите им и другият багаж, съобщава Marica.bg.

"Ако бяха отдолу, последствията можеше да са фатални", разказват пловдивчани. Освен пейката, дървото е смачкало и един детски велосипед, но най-важното, че няма ранени хора.
Градинката е в близост и до детска градина.

На мястото веднага се озовал кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

"Това е голям клон, но дървото е зелено и изглежда здраво. Уведомил съм ръководството на "Градини и паркове" и утре специалистите ще проверят каква е причината за счупването. Служителите на Пожарната нарязаха падналия клон, за да се извози утре. Притеснително е, че зелено дърво се прекърши", коментира той.

Директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев разпоредил проверка за състоянието на цялата градина на ул. "Янко Сакъзов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари