Махнаха единия бъбрек на тежко пострадалия шофьор

0
Лекарите не се ангажират все още с прогнози за оздравяването му
Лекарите не се ангажират все още с прогнози за оздравяването му Снимка: Primocanale.it

Шофьорът на българския автобус с ученици, който катастрофира на 15 април на магистралата А7 до Генуа, е бил подложен на операция по отстраняване на единия бъбрек.

Според медиите в Лигурия здравословното му състояние е стабилно, но лекарите не се ангажират все още с прогнози за оздравяването му. Пътната полиция съобщи, че той е с инициали С. Г. и е роден през 1958 г. Тестът му за алкохол е отрицателен, пише 24 часа.

Вторият български шофьор на автобуса – С. А., на 48 г., също беше ранен, но по-леко - има контузии по крайниците си и се намира в същата болница на Генуа - “Сан Мартино”.

Трима от 42-мата ученици в катастрофиралия в събота автобус са били прегледани заради леки наранявания, но веднага са били пуснати. Друг български автобус поел децата, след което продължили към Йезоло на Адриатика. Очакваше се те да пристигнат в София късно в понеделник вечерта. Учениците са от 8-и до 11-и клас от столичното 22-о СУ и били на екскурзия в Лигурия.

Най-малко седмица ще бъде необходима, за да се разберат причините за катастрофата. По първоначални предположения тирът, намирал се пред автобуса, е забавил заради трафика, а българският шофьор по всяка вероятност не е успял да спре навреме. Едва след празниците обаче техническите експерти на Пътната полиция в Генуа ще започнат да установяват причините. Фактът, че има ранени, усложнява нещата, тъй като всеки ден трябва да следим и какво е тяхното състояние, за да стигнем до окончателна позиция за причините и вината за инцидента, казват за “24 часа” от Пътната полиция. Катастрофиралият автобус е под съдебен запор в Генуа. Той е изцяло размазан в предната част, докато камионът, както и водачът му не са понесли щети.

Празничните дни и ученическите ваканции са най-честият период, през който се регистрират катастрофи с чуждестранни автобуси с ученици в Италия.

На 21 януари 2017 г. например пътуване в Италия на унгарски ученици през зимната ваканция се превърна в истинска кланица – 16 юноши и учители изгоряха, след като автобусът им се разби в пилон на пътя до Верона, след което се самозапали. Месеци бяха необходими, за да се разберат причините за катастрофата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари