Маги Халваджиян оглави класация на Forbes за български звезди

1
Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес
Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес

За първи път в българската класация на Forbes - Топ 70 на българските знаменитости, челното място принадлежи на шоубизнеса, а не на спорта.

Причината за това е Маги Халваджиян, който през последната година отново продуцираше някои от най-рейтинговите проекти на Нова телевизия, а от няколко месеца развива и сериозна филмова дейност в световен мащаб. За четвърта поредна година класацията на Forbes отличава звездите, успели да превърнат изкуството си в бизнес.

Маги Халваджиян се определя като практичен човек, който започва с малки проекти и инвестиции, докато „машината се завърти“. Така преди години той  първо снима видеоклипове на български музиканти – един, два, десет, докато в един момент бройката надхвърля 500. После идват рекламите и предаванията. Първоначално по-малки, докато постепенно стига до хитови продукции в праймтайма. „Стигнахме таван, който от няколко години се опитвам да пробия, но, за съжаление, няма накъде повече“, казва Халваджиян в ексклузивно интервю за новия брой на Forbes.

В звездната класация попадат спортисти, музиканти, телевизионни водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и хора на изкуството. Измерват се успехите само през последната година – от август 2015 г. до юли 2016 г.

Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес. 48 от 70-те места са заети от мъже, а в топ 10 мъжете заемат цели 9 позиции.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари