"Лукойл" обмисля продажбата на бизнеса у нас

1
"Лукойл" преразглежда дейността си в България
"Лукойл" преразглежда дейността си в България Снимка: БТА

"Лукойл" преразглежда дейността си в България

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха от "Лукойл Нефтохим Бургас".

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

От там посочват още, че Групата "Лукойл" активно инвестира в развитието на активите си в България вече повече от 20 години. В частност, инвестициите в нефтопреработвателния завод в Бургас, надхвърлящи 3,4 млрд. щатски долара, превърнаха предприятието в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Освен това е създадена модерна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства. Осъществявайки дейността си в България, Групата традиционно поддържа високи световни стандарти на корпоративна и социална отговорност, пише още в съобщението.

От компанията заявяват, че преразглеждането на стратегията е следствие от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения спрямо рафинерията, които нямат нищо общо нито с цивилизованото регулиране на големия бизнес, нито с увеличаването на приходната част на бюджета на страната.

Изкуствено раздухваната политическа буря около предприятието на голяма международна търговска структура, спрямо която няма наложени санкции на Европейския съюз и САЩ, и която изпълнява всички свои задължения пред държавата и работниците си, вреди на бизнеса на компания "Лукойл", на инвестиционния климат в България, неумолимо руши имиджа на Републиката в очите на световния бизнес, негативно влияе върху приходите в държавния бюджет, изтъкват още от компанията.

"Лукойл" ще информира държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици "Лукойл" за по-нататъшните действия на компанията по отношение на активите ѝ в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари