Локо Русе бе на един миг от победата!

0
Септември ’98 (Тервел) и Локомотив (Русе) сътвориха зрелищно реми
Септември ’98 (Тервел) и Локомотив (Русе) сътвориха зрелищно реми

Септември ’98 (Тервел) и Локомотив (Русе) сътвориха зрелищно реми 2:2 с голове в последните секунди на мача им от последния кръг на редовния сезон в Североизточната трета лига. „Железничарите“ бяха на един миг от победата в този двубой.

По настояване на домакините от Тервел срещата започна с минута мълчание в памет на починалия бивш старши треньор на „железничарите“ Борислав Богомилов. В знак на съпричастност с мъката на русенци футболистите на „Септември ’98“ излязоха на терена с черни ленти на ръцете.

През първото полувреме на два пъти „червено-черните“ можеха да открият резултата от изгодни положения. Вместо това, малко преди почивката домакините съумяха да отбележат първия гол в мача.

През второто полувреме русенци наложиха плътен натиск в половината на домакините и стигнаха до пълен обрат в резултата.

В 53-ата минута при корнер пред вратата на „Септември ’98“ капитанът на „железничарите“ Живко Парашеквов надскочи всички в наказателното поле. За съжаление обаче, насочената от него с глава топка срещна гредата на тервелската врата.

В 66-ата минута влезлият като резерва Валентин Валентинов отправи силен удар в наказателното поле на домакините. Топката рикошира в техен защитник и се озова в мрежата. Попадението бе зачетено като автогол.

Финалният щурм на „железничарите“ доведе до гол в 90-ата минута. Динко Станчев нахлу на скорост в наказателното поле, но бе съборен след схватка с бранител на „Септември ’98“. Топката се отклони към притичалия Валентинов, който от своя страна я пусна обратно към изправилия се на крака Станчев. Той пък стреля незабавно към вратата и след рикошет в горната греда кълбото влетя красиво в мрежата зад вратаря на домакините.

Груба грешка в локозащитата с неизчистена навреме топка доведе до дузпа за тервелчани в продължението на редовното време. В наказателното поле пред вратаря Лазаров се получи неволна игра с ръка от страна на бранителя Огнян Брайнов. Съдията категорично посочи бялата точка и така в последните секунди домакините се добраха до равенството в резултата.

Двубоят в Тервел затвърди впечатлението, че от гостуването в Балчик насам „железничарите“ бележат значителен прогрес в играта си. Агресивният, атакуващ футбол, подкрепен от добре действащата средна линия, вече дава резултат и тимът не се затруднява да бележи голове, така както се случи в някои мачове през есента. Остава досадните грешки в защита да бъдат преодолени и „железничарите“ със сигурност ще могат да направят силно представяне в предстоящата плейофна фаза на първенството в Североизточната трета лига.

Утре се очаква да бъде изтеглен жребият и да бъде оповестена окончателната програма за втората фаза на сезона.

Съставът на Локо (Русе): 1. Димитър Лазаров, 23. Мартин Иванов, 7. Атила Юмер, 8. Огнян Брайнов, 17. Мартин Недков, 4. Ивайло Иванов, 14. Динко Дерменджиев, 19. Живко Парашкевов /капитан/, 24. Борислав Караиванов (13. Мартин Рачев), 11. Динко Станчев, 9. Радомир Хараланов (22. Валентин Валентинов).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари