Лишаване от свобода и глоба за русенка, хваната с наркотици

0
Обвиняемата следва да заплати и разноските по делото
Обвиняемата следва да заплати и разноските по делото Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и 31-годишната В. Р., с което ѝ се налага наказание лишаване от свобода за срок от година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок и 2500 лв. глоба

Съгласно споразумението, неосъжданата В. Р. се признава за виновна в това, че на 28.05.2019г., в гр. Русе, сама и в съучастие с В. Б., като извършител, подпомогната от последния, без надлежно разрешително придобила и държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 50,1 грама метамфетамин на стойност 1 253.50 лева. По-голямата част от наркотиците жената придобила чрез закупуването им от Н. А. от София, за сключването на която сделка била улеснена умишлено от В. Б.

Обвиняемата следва да заплати и разноските по делото в размер на 869,94 лв. за изготвените техническа, химически и физикохимически експертизи, както и 100 лв. за служебно назначения ѝ адвокат. Освен метамфитамина, в полза на държавата се отнема и иззетата от В. Р. електронна везна, тъй като ѝ е принадлежала и ѝ е послужила за извършване на престъпление. Всички други веществени доказателства остават по делото до решаване на въпроса с наказателната отговорност на другия обвиняем В. Б.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари