Лиляна Павлова откри детска площадка в Бяла

1
Павлова се похвали, че скоро ще започне ремонтът на пътя Бяла – Копривец
Павлова се похвали, че скоро ще започне ремонтът на пътя Бяла – Копривец

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха тази сутрин комбинирана детска площадка в центъра на град Бяла.

Заедно с кмета на Община Бяла Димитър Славов те прерязаха лентата на площадката към 9.30 часа, информира Дарик.

В изграждането и са вложени към 20 000 лева. На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства, много граждани.

В Бяла предстои откриване на още една многофункционална спортна площадка, съобщи кметът Славов. Министър Павлова съобщи добра новина и за региона.

След седмици ще започне ремонтът на пътя Бяла – Копривец.

По време на посещението министър Павлова получи почетен плакет на Община Бяла.

По–късно Лиляна Павлова направи преглед на рехабилитирания участък по ул. „Стефан Стамболов“, част от второкласен републикански път /РП II-51/ Бяла – Попово, както и на компроментирана подпорна стена до Беленска река.

Интензивните валежи в края на 2014 г. нанесоха значителни щети на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла, област Русе. Подпорната стена ограничава коритото на Беленска река и е част от конструкцията на тротоара на ул. „Стефан Стамболов“ в града. Компрометираният участък е с дължина 50 м. През миналата година бе възложено актуализиране на техническия проект за аварийното укрепване. Предстои изграждане на нова подпорна стена след избор на изпълнител сред 13 оферти. Тя няма да навлиза в сечението на речното корито, а ще е на мястото на разрушената.

Индикативната стойност е 600 000 лв. без ДДС от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. За повишаване на безопасността на пътуващите и недопускане на последващи разрушения на път II-51 товарните превозни средства над 10 т са пренасочени по обходен маршрут. Движението на товарните МПС над 10 т се осъществява по път ІІІ-5101 (Бяла – Попово) - Пет кладенци – Борово и се включва в републикански път I-5 Русе – Велико Търново при км 7+200.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари