Лили Иванова сподели магията на музиката в "Булстрад Арена"

0

Концертите на Лили Иванова са пестеливи на думи, но наситени с емоция, която въздейства на първично ниво.

Гласът й рисува картини, а върховете на пръстите й сякаш докосват табло в невидима машина на времето, която те пренася ту на цигански пътища в края на лятото („Този свят е жена”), ту на онзи плаж, в който една паднала презрамка („Рокля на цветя”) те връща към неувяхващата романтика на аналоговия свят. Лили обича да казва, че не дели сцената с тигри и фойерверки – и наистина при нея "общуването с публиката е на ниво обмен на енергии".

Магията на платинения си албум „Поетът” звездата сподели и с феновете в „Арена Булстрад” в Русе вчера, информира Монитор.

Афинитетът й към местните хора не е случаен – миналото лято тя пя на откриването на залата с капацитет от 5100 места и с респект отбеляза колко музикални и топли са всички.

Облечена със сако и пола в любимото си черно, с 20-сантиметров ток, оформящ бедро, на което би могла да завиди и гимназистка, певицата се раздаде максимално в продължение на два часа. По традиция в разгара на шоуто Лили хвърли връхната си дреха и без да се впуска в излишни монолози, подхвана „Сърцето е чупливо”, „Ако спра да обичам”, „Вкусът на греха” и „Без правила”. Гърба й на сцената пазеха Оги Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (барабани) и вокално трио „ЛаТиДа”.

Изключителна подкрепа тя получи от агитка от Кубрат, начело с кмета на родния й град г-н Исмаилов. След „символичните” седем биса звездата получи страхотна кошница с цветя от Русенския митрополит Наум, с когото се запозна при откриването на залата. Той сюрпризира целия й екип със сладко от смокини.

Десетки деца затрупаха поп дивата с ръчно рисувани картички.

Мнозина бяха и почитателите, събрали любовта си към нея в писма. След шоуто екипът на Лили потегли към Варна, за да отпразнува рождения ден на Еко и да разпусне, преди да даде тон за песен в Двореца на културата и спорта утре вечер.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари