Лидия Шулева: Държавната администрация е като ламята от приказките

0
"Цялата организация на държавната администрация в момента е един парадокс", коментира още Шулева
"Цялата организация на държавната администрация в момента е един парадокс", коментира още Шулева Снимка: Ладислав Цветков/bTV

"Цялата организация на държавната администрация в момента е един парадокс", коментира още Шулева.

"Излизат доста доклади, които показват че има непрекъснато увеличение на държавните служители, а държавната администрация остава все така неефективна", така бившият вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лидия Шулева коментира по bTV Radio намерението държавната администрация да бъде съкратена с 15 на 100.

"Почти няма министър на финансите, който всяка година да не залага в бюджета 10% съкращение на държавната администрация, но аз неведнъж съм имала възможността да оприлича държавната администрация с ламята от приказките с многото глави. Като отрежеш една глава и на нейно място излизат още няколко. Започват някакви съкращения и в същото време непрекъснато идват нови заявки за увеличаване било числеността на една администрация, било за създаването на нова", допълни тя.

Според Лидия Шулева обслужването на гражданите е неефективно.

"През 2020 година 28 администрации са изнесли 28 дейности чрез аутсорсинг обществени поръчки и други, но това не е довело до намаляване на държавните чиновници. Имаме и въвеждане на електронни услуги, но това не води до резултати", подчерта Шулева.

По думите ѝ има администрации, които нямат нужния капацитет да свършат определена работа и при тях има недостиг.

"Цялата организация на държавната администрация в момента е един парадокс", коментира още Шулева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари