Лена Бориславова: Този служебен кабинет е провокация към ПП-ДБ

0
Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС, заяви Бориславова
Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС, заяви Бориславова Видео: bTV

Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС, заяви Бориславова

"Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ)", заяви Лена Бориславова.

Ако наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в него онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения в това, че те ще осигурят честни и независими избори. А именно министърът на електронното управление и вътрешният министър“, заяви Бориславова, цитирана от bTV.

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

Първият голям скандал е свързан с „Турски поток“ и енергетиката, а другият е свързан със ситуацията в съдебната система", допълни тя.

За Лена Бориславова промените в Конституцията са добри и те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

По отношение на Калин Стоянов тя заяви, че не може да има протести, да има критики спрямо неговата работа и да отказва да отговаря на въпросите на депутатите в НС и след това Димитър Главчев да го назначава.

Във връзка с оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, Бориславова заяви, че не е нормално в европейска държава тя да се иска по този начин и да се подлага на натиск от прокуратурата.

Прокуратурата извършва престъпление. Не може държавата да бъде завладяна от дълбоките структури на миналото по този начин“, допълни Лена Бориславова.

На въпрос дали след изборите ПП са готови да седнат на една маса с ГЕРБ-СДС отново за преговори, Бориславова заяви: „Докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски, ние не можем да продължим разговори с тях“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари