Лена Бориславова: Имаме нужда от мнозинство срещу корупцията

0
Според нея Бойко Рашков е доказал готовността си да работи за законността
Според нея Бойко Рашков е доказал готовността си да работи за законността Снимка: МС

Тя подчерта, че в рамките на настоящия парламент трябва да се приеме законът за новата антикорупционна комисия

"Имаме нужда от стабилно, устойчиво и последователно мнозинство, което да застане срещу корупцията и престъпността, от които страдаме всички. Иначе няма как и няма смисъл да вървим напред. Това е нашето разбиране за стабилно управление. Затова сега най-важното е да намерим обединение по политики и желание за извършване на необходимите реформи и промени по програмата ни от последните 7 месеца".

Това заяви Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков пред медии, посочиха от МС.  Тя подчерта, че в рамките на настоящия парламент трябва да се приеме законът за новата антикорупционна комисия във вида, в който той бе внесен. А за председател на комисията да бъде избран г-н Бойко Рашков, лицето на борбата с корупцията, доказал своята готовност да се бори с несправедливостта, кражбите и заплахите за нормален живот", категорична бе Бориславова.

По думите ѝ към бъдещ кабинет водят само истинска готовност и доказателство, че всички хора, които искат да бъдат в управляващото мнозинство, имат смелостта да застанат зад антикорупционната реформа. „В този смисъл няма отстъпление от позициите ни. Не приемаме голи обещания на думи, които не се претворяват в истински действия тогава, когато настъпва решителният момент“, каза още началникът на политическия кабинет на премиера. Бориславова бе гост на представянето на Годишния мониторингов доклад на Антикорупционния фонд за 2021 г. „Да реформираш институция, било като да местиш гробища – отвътре не може да се очаква помощ. Тази мисъл на Кристиан Таков прочетох преди дни върху една от фотографиите му в изложбата „Моралът е доброто“, организирана в памет на нашия колега“, посочи в приветствието си началникът на кабинета на премиера.

Бориславова бе категорична, че не можем да се борим срещу корупцията и да реформираме корумпирани институции, разчитайки на тези институции. Според данните България е на последно място в борбата с корупцията в ЕС, на последно място сме по икономически растеж и сме най-бедната държава в европейската общност. „Това се дължи до голяма степен на съпротивата и на политическо, и на икономическо ниво от определени кръгове срещу всяка промяна към по-голяма справедливост и към върховенство на правото“, каза още Лена Бориславова.

Убедихме се, че е много трудно да намериш мнозинство в парламента, което да не иска да упражнява контрол, както досега, върху разследванията. Но хубавото е, че има друга, по-голяма сила, която дава смисъл на всяко усилие, дори след тези 32 години на преход. Това е силата на гражданското общество в България, което пораства и става все по-силно, все по-чуваемо и все по-разпознаваемо“, отбеляза Бориславова. Тя изказа благодарност към Антикорупционния фонд, представляващ форма на организиране на гражданското общество за това то да поиска своето право да живее в по-справедлив, по-честен и по-добре икономически изграден свят. „Това ни дава смисъл да продължим да правим това, което правихме в последните 7 месеца“, добави Лена Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    До 1
    Като те питам дали си ИНСТРУМЕНТАЛИСТ , искам да ти кажа , че всички разбираме , че правиш СВИРКИ ! Духалка такава ! Марш от тук , не замърсявай форума !
  • 3
    13
    До 12 рашистки боклук
    Ние нормалните българи нямаме като вас сатрапските антибългари норма, работно време, копейки заработени. Ние си обичаме родината България и подкрепяме братска Украйна срещу вероломното нападение от рашистките окупатори! Слава Украина! Путлер и Сатрапия КАПУТ!!!
  • -3
    12
    до 10 и 11
    А бе, матросовци, не ви ли свърши смяната? :) Колко простотии трябва да напишете, че да ви се зачете? Каква ви е нормата?:) Ако не го правите за пари, а защото по ген сте дупедавци, както и родителите ви, които са се дупили на руснаците, то тогава нещата са много зле.:( Между другото защо не започнете да четете и западна преса, бе телета? Оставете Херо ханъм какво ви изпраща като материали, такава и е работата да намира матросовци, които да мътят водата.
  • 1
    11
    РУК за раша
    Рашистките слабоумни тролчета (а то май само едно де) все сатрапския чеп иска да полапва, все някакви "сащници", "кравари", "джендъри" и проче му всяват кошмари. Как може да има толкова жалки копейкаджии мутрофански в България! Такива гнусари трябва да чукат камъни с пръсти в Белене за национално предателство и наупване на азиятските САТРАПИ!
  • 6
    10
    ахахахахаха
    какъв сащ ве дрипльо, иди в Русия, там ще ти напълнят шепите ли ве бавняр? умния и способния и в сомалия да живее ще живее прилично.... простия аутсайдер и в германия ще живее зле. цял живот чакате да ви оправи някой, я той ви оправя нон стоп, стоите прости и гладни....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари