Лена Бориславова: Без Рашков начело на КПКОНПИ, няма да участваме в правителството

1
Бориславова коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне но доклад на АКФ
Бориславова коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне но доклад на АКФ Снимка: БГНЕС

Бориславова коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне но доклад на АКФ

"Ако не бъде приет Антикорупционният закон и Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, няма да дадем съгласие за участие в коалиционно управление", заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка, предаде БГНЕС.

Бориславова подчерта, че при съставянето на бъдещото правителство от „Продължаваме промяната“ „ще се ръководят от общи политики и реформи, не от постове. Тя коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне но доклад на АКФ.

Министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова, също взе участие от събитието, но бе лаконична.

“От преговорите и от националното ръководство на “Демократична България” зависи дали партията ще настоява за председателския пост на Бойко Рашков и текущата формулировка на антикорупционния закон.”

Антикорупционният фонд (АКФ) представи за четвърти път своя Годишен мониторингов доклад върху дейността на държавните институции срещу корупцията по високите етажи на властта, озаглавен „Антикорупционни институции 2021: нулева година“.

Докладът анализира развитието на 49 ключови разследвания за корупция от прокуратурата и практиката на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Анализът показва ясно, че реалната картина на корупцията по високите етажи на властта остава скрита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    И Слави ТРИФОНОВ
    заявил , че без Бойко Рашков , няма да подкрепят ново правителство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари