Леко повишение на нивата на реките

1
Нищо тревожно в момента, поясни министърът на околната среда и водите
Нищо тревожно в момента, поясни министърът на околната среда и водите Видео: NOVA

Нищо тревожно в момента, поясни министърът на околната среда и водите

Има леко повишение на нивата на реките и язовирите, но нищо тревожно в момента. Това заяви Юлиян Попов, министър на околната среда и водите.

Той коментира и идеята Перловската река да бъде зарибена, както и в нея да се произвежда ток.

„Няма по-естествено нещо от това ток да се произвежда от вода, а във водата да има риби. Перловската река няма как да замени „Мариците”. Но микрогенерацията е много важен сектор в електропроизводството. Това не е изключено и невъзможно. Разбира се няма да е значителен капацитет”, каза Попов, цитиран от NOVA.

По отношение на рибите въпросът стои по-различно. Въпросът е за екологичното здраве на реката. И не само на Перловската, а изобщо на градските реки. Това е инициатива, която скоро ще обявя. Тя е за екологичното здраве на градските реки. Не е въпросът дали в реката в града има риба, а дали цялата река е екологично здрава и чиста”, каза екоминистърът.

Не е трудно да възстановим екологичното здраве на Перловската река, просто трябва да си гледаме работата”, каза министърът.

В момента се проверяват малки зауствания, които вероятно са свързани с малки квартали, които нямат изградена връзка с канализацията на София. „Това са тунели, в които хората се ровят, за да разберат какво това е. Допускането ми е, че има значителни битови обекти, които се изливат отпадните води в канали, които влизат в реката”, каза Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари