Лекарите се борят за живота на простреляното дете, предстои му спешна операция

0
Детето има черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата
Детето има черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата Снимка: БГНЕС

Детето има черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата

Дете на около година и половина от Враца е простреляно в главата с въздушна пушка. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Здравното министерство съобщиха, че детето е в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му, предаде БНТ.

Детето е докарано интубирано и в безсъзнание в "Пирогов". При пристигане в болницата на детето е направен скенер и предстои спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

Причината за инцидента е, че 12-годишно момче е простреляло племенника си. При игра на двора във врачанския квартал “Кулата” по-голямото е съборило въздушна пушка. Не е ясно как точно е произведен изстрела и е уцелило малкото дете. Майката на пострадалото в този момент също е била на двора. Веднага е извикана Спешна помощ.

В сигнала до медиците се казва, че дете на 1,6 година е паднало от столчето върху маса. Незабавно тръгва линейка към отдалечения квартал, но семейството също решава да тръгне с личен автомобил и се разминават с медиците по пътя.

При направения рентген на пострадалото се виждало сачма в главата. Детето е интубирано, но медиците веднага се свързват със Здравното министерство, от където изпратиха военен хеликоптер, който е транспортирал детето до Летище "Враждебна". От там с линейка на Спешна помощ е откарано до "Пирогов". Униформени отцепиха района на врачанската болница, за да кацне летателната машина.

Детето е транспортирано до София с опасност за живота.

Въздушната пушка е законно притежавана от дядото. Към момента няма задържани.

Хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили изпълни успешно задача за авиомедицинска евакуация днес, 14 април. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По искане на Министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната, беше изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, за да бъде превозено пострадало дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ, се казва още от в съобщението на МВР.

Хеликоптерът излетя в 18:25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се приземи в София в 19:45 ч. С него бяха превозени медицински екип и пострадалото дете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари