Лекари в УМБАЛ "Канев" спасиха бременна русенка

6
Веселина буквално за една нощ на пръв поглед безпричинно се оказва между живота и смъртта
Веселина буквално за една нощ на пръв поглед безпричинно се оказва между живота и смъртта

Русенски лекари спасиха живота на Веселина Гроздева.

"Нека русенци да знаят, че и в нашата болница има лекари, които правят чудеса!", с тези думи се обръща Веселина Гроздева, която буквално за една нощ на пръв поглед безпричинно се оказва между живота и смъртта, пише „Здраве да е“ .

На 10-ти февруари през деня вдигнах висока температура и понеже бях бременна в 5-ти месец, а беше събота вечер, мъжът ми ме заведе в спешна помощ, където ми пуснаха изследвания и установиха, че трябва да остана незабавно в болницата. Междувременно ме заболя и левия бъбрек и лекарите ме настаниха в Патология на АГ комплекса. На другия ден се чувствах по-добре, след вече започнато лечение още през нощта. Постепенно ми бяха овладели температурата, както и болката в бъбреците. Докато всичко беше добре на втория ден вечерта усетих, че ми беше тежко и трудно дишах“, започва разказа си за преживяното русенката. Още същата вечер я изместили в друго отделение на АГ комплекса, където да е под постоянно наблюдение. Там престоява няколко часа с кислородна маска, след което въздухът отново не й достига. Благодарение на бързите реакции на екипа от гинеколози още през същата нощ й е направен скенер. Лекарите установили усложнения на белите дробове и веднага я преместват в ИХО (в Хирургическия блок). Там помни само първите си минути, след което вече й се губят дни наред…

Всичко това се случи на 13-ти срещу 14-ти февруари. Само за няколко часа, без никакви признаци за някакво заболяване, моите бели дробове отказват напълно. Дни наред съм била „жив труп“, бременна при това. Направени са многобройни консулти от различни специалисти, включително и професори от Плевен. Взели са правилно решение да ме оставят именно в УМБАЛ „Канев“, а и времето бе толкова влошено, сякаш е било с мен“, разказва днес младата жена, която живее втори живот.

„Благодаря на съдбата, че ме е оставила в ръцете на най-добрите лекари, сестри и санитари в отделение „Реанимация“ в Хирургичен блок. Д-р Стефанова, д-р Ангелова, д-р Джунов и екипите им се бориха заедно за мен и моя живот като едно цяло.

Когато се събудих бях на апаратно дишане. Вече в съзнание, но с множество отоци и започнало увреждане на другите ми органи. Беше ми обяснено, че трябва да се прекрати бременността ми. Чувствах се много зле, но нямах избор – умирахме аз и бебето или трябваше да се отстрани плодът, за да остана жива.

Имам вече 9-годишна дъщеря, за която трябваше да мисля, а нямах много време.

И така на 20-ти февруари, ми направиха секцио. Започнах да се възстановявам и на 1-ви март ме отделиха окончателно от апарата. Сега се до възстановявам в отделение „Гинекология“, където се раздвижвам и се надявам скоро да се прибера у дома“, разказва Веселина Гроздева за всичко, през което е преминала в болницата.

Сърцето й прелива от благодарност. „Искам да кажа на всички русенци, че и в нашата болница има много добри лекари, които знаят как се работи в екип, компетентно и бързо взимат решения и заедно с болните се борят за техния живот. Трябва да се гордеем, че УМБАЛ „Канев“ разполага с лекари, които правят чудеса! Благодаря ви, че не се отказахте от моя случай и не ме прехвърлихте в друг град. Думите не стигат да опиша своите благодарности на целия екип на болницата и на д-р Хубчев от АГ-комплекса за спасяването на живота ми. Искрени благодарности от името на цялото ми семейство и към Изпълнителния директор на болницата – д-р Иван Стоянов за оказаната помощ.

 Ще помня винаги, че благодарение на тях, аз отново ще се радвам на дъщеря си“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари