Лекари сигнализират за недостиг на ваксини срещу COVID-19

0
Отпускат им само половината от заявените количества ваксина
Отпускат им само половината от заявените количества ваксина

Продължават ли проблемите с регистрацията на противогрипната ваксина "Инфлувак Тетра" в информационната система

В разгара на кампанията за поставяне на новата ваксина срещу COVID-19 през последните дни лични лекари в София сигнализираха, че им се отпускат само половината от заявените количества ваксини. Продължават ли проблемите с регистрацията на противогрипната ваксина "Инфлувак Тетра" в информационната система, поради което лекари поставят предимно от другия вид ваксина.

„Имам около 50 души, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Сформираха се през последните 10 дни. Миналата седмица пуснах заявка до СРЗИ за 12 флакона от ваксината. Миналата седмица отидох и ми бяха дадени само 6 флакона, защото и „те нямало с какво да работят”. Това обяснение дойде на 4 октомври, в сряда. В един флакон има 6 дози”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска.

По думите ѝ от СРЗИ я помолили да дойде след няколко дни, за да получи останалите флакони от ваксината срещу коронавирус.

„Този понеделник, на 9 октомври, когато отидох отново до СРЗИ, отново поисках ваксини. Не ни дадоха, а се прибрахме с листче с телефон, на който да проверяваме, когато има налични”, посочи доктор Крайселска.

Тя подчерта, че проблемът с регистрацията на антигрипните ваксини за хората над 65 години, вече е оправен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари