Лекари са потресени: Малката Сияна е бита зверски, никой не идва да я погледне в болницата!

0
Педиатрите от варненската УМБАЛ "Св. Марина" търсят придружител, който да бди до леглото на спасеното от тях 2-годишно пребито момиченце от с. Кралево
Педиатрите от варненската УМБАЛ "Св. Марина" търсят придружител, който да бди до леглото на спасеното от тях 2-годишно пребито момиченце от с. Кралево Снимка: Монитор

Педиатрите от варненската УМБАЛ "Св. Марина" търсят придружител, който да бди до леглото на спасеното от тях 2-годишно пребито момиченце от с. Кралево.

"Въпреки счупените ребра и тежката операция, при която от корема на Сияна бяха извадени два големи хематома, детето се възстановява учудващо бързо. Вече започнахме да го захранваме и в края на седмицата може да го изведем от интензивното отделение. Но трябва да дойде родител или друг човек, който да се грижи за това красиво и чаровно момиченце. То има шанс да се възстанови напълно, ако попадне в нормална среда. Очакваме социална и обществена подкрепа за това", обяви завеждащата Първа детска клиника проф. Виолета Йотова. До момента обаче нито един близък на Сияна не е дошъл в болницата. Едва след новината, че детето ще оживее, да пита за нея по телефона звъннал човек, представил се за роднина.

Заключението на съдебните медици, прегледали Сияна, е че тя е била системно малтретирана. По тялото й имало и стари травми. "Няма данни детето да е било недохранвано. Речниковият му запас е ограничен, но това може да се дължи на много фактори", коментира болничният психолог Калоян Куков. Според него Сияна вече започнала да проявява нормални емоционални реакции - търсела вниманието на лекарите и сестрите, радвала се, ако й подадат играчка. Болницата ще остане неин временен дом, докато социалните служби не решат къде да бъде настанена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук