Лекари от Александровска болница спасиха зрението на жена

1
Офталмолозите са оперирали по спешност жената, която имала само едно здраво око
Офталмолозите са оперирали по спешност жената, която имала само едно здраво око Снимка: Александровска болница

Офталмолозите са оперирали по спешност жената, която имала само едно здраво око

Със сложна операция офталмолози от Александровска болница спасиха единственото око на възрастна пациентка, съобщиха от лечебното заведение.

В неделя сутринта екип на Клиниката по очни болести ръководен от доц. Яни Здравков - завеждащ Отделението по витреоретинална хирургия, д-р Светослав Славчев – асистент, д-р Деян Събев – анестезиолог и мед. сестри Стоилова и Славева) са оперирали по спешност жената, която имала само едно здраво око.

Пациентката загубва зрението на дясното си око след прекаран съдов инцидент. Преди няколко дни забелязва “мътнини” пред лявото си око. След консултация със специалисти в няколко столични лечебни заведения тя е приета по спешност в Клиниката по очни болести на УМБАЛ “Александровска“. От проведените изследвания се установява “фуниевидно” отлепване на ретината на единственото виждащо око.

Спешният екип, ръководен от доц. Здравков, осъществява тричасова сложна операция. По думите на специалистите подобни хирургични интервенции са голямо предизвикателство заради сложността и спешността, тъй като всеки ден закъснение намалява шансовете на пациента да вижда с окото.

След операцията пациентката се чувства добре и се възстановява в Клиниката по очни болести на лечебното заведение. Доц. Здравков е оптимист за зрението ѝ и потвърди изписването ѝ в близките дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари