Легендарен рали състезател загина при катастрофа с моторна шейна

0
Кен Блок е създател на Monster World Rally Team
Кен Блок е създател на Monster World Rally Team Снимка: Instagram

Кен Блок е създател на Monster World Rally Team

55-годишният американски рали състезател Кен Блок загуби живота си при катастрофа с моторна шейна в щата Юта. Новината бе обявена официално от представители на неговия отбор Hoonigan Racing Division късно снощи, съобщи AUTO BILD България.

„С дълбоки съболезнования може да потвърдим, че Кен Блок почина след инцидент с моторна шейна днес. Кен бе визионер, пионер и икона. Но преди всичко той беше баща и съпруг. Ще ни липсва изключително много“, гласи съобщението, разпространено в социалните мрежи.

По-късно полицията на окръг Уосач в САЩ, поела разследването на инцидента, също излезе официално изявление:

„На 2 януари 2023 около 14 часа в центъра са спешни повиквания на окръг Уосач е получено обаждане за инцидент с моторна шейна в околностите на Мил Холоу. Спасителен екип заедно с представители на правоохранителните органи от полицията на окръг Уосач са се отзовали на сигнала. Пилотът Кенет Блок, мъж на възраст 55 години от Парк сити Юта, е управлявал моторна шейна по стръмен склон. Превозното средство се е преобърнало и затиснало Блок. Той е починал на място заради тежки травми.“

Кен Блок, който е съосновател на марката за обувки DC Shoes, стартира своята рали кариера през 2005 година в националния рали шампионат на САЩ. В рамките на две години той успява да запише няколко старта и в световния рали шампионат. През 2010 подписва договор с Ford и създава Monster World Rally Team. По-късно се включва активно в рали крос надпревари по целия свят в рамките на Global Rallycross Championship и World Rally Championship.

Кен Блок обаче ще остане в сърцата на феновете най-вече със своите духовити видеа от сериите Gymkhana, в които той и екипът му демонстрираха изключително сложни каскади, спиращи дъха на хората с бензин в кръвта. Наскоро Блок сключи договор с Audi и създаде първото Gymkhana видео с участието на електромобил. Блок оставя жена и три деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари