Латвия дарява на Украйна иззети коли на пияни шофьори

2
Дарени са 271 автомобила за 903 453 евро
Дарени са 271 автомобила за 903 453 евро

Дарени са 271 автомобила за 903 453 евро

Латвия е дарила през тази година на Украйна над 270 коли, иззети от пияни шофьори, чиято обща стойност възлиза на почти 1 милион евро, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

По данни на латвийската Държавна агенция по приходите на Украйна са дарени 271 автомобила за 903 453 евро.

Латвийското правителство подготвя документите за предоставянето на Украйна на още 34 коли за 161 880 евро.

Автомобилите се доставят на Украйна по линия на инициативата "Twitter конвой", чийто е създател е латвиецът Рейнис Познякс.

На 16 февруари Сеймът на Латвия прие поправки в закона за подкрепа на гражданското население в Украйна, позволяващи свободното прехвърляне на украинското правителство на конфискувани автомобили.

Началото на "Twitter конвоя" бе поставено през февруари миналата година. От започването на инициативата на Украйна са изпратени над 1100 превозни средства на обща стойност от около 2 млн. евро.

Както беше съобщено по-рано, кметът на Лондон Садик Хан също се е съгласил да предостави на Украйна автомобили за рециклиране, които да бъдат използвани в зоната на бойните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ама
    Подарете и жени ти си не са наядоха постоянно реве оня наркоман зеления като жена за пенис .
  • 10
    1
    Ми хубаво
    А ние сме готови да дарим на Окрайна всички наши продажни про-американски политици, начело с оня долен PD-раст Тагаренко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари