Квартал "Възраждане" остана без улично осветление

0
Без улично осветление в ж.к. “Възраждане” в Русе
Без улично осветление в ж.к. “Възраждане” в Русе Видео: БНТ

За неработещо улично осветление ни сигнализираха жители на квартал “Възраждане” в Русе. Хората се притесняват, когато се прибират вечер по тъмно да не бъдат нападнати или ограбени.

Маргарета Ангелова работи на смени в хотел в центъра на Русе. Разказва, че от седмица по улица “Доростол” в района на улилище “Братя Миладинови” уличното осветление не работи. Затова се налагало съпругът ѝ да я изпраща или посреща до автобусната спирка.

“Сутрин излизам в 5:30 при абсолютен мрак, вечер се прибирам в 12 часа – абсолютно същото. И съм се принудила да ползвам рибарската батерия на съпруга ми”, разказва тя.

Петокласничката Анита Кирчева разказва, че също се притеснява да върви по неосветенета улицата, когато се прибира вечер от училище.

“Има всякакви хора, наркомани и мен ме е страх да ходя сама в тъмното”, разказва тя.

“Нощно време, като не се вижда нищо, да върви човек не е приятно – кучета, хора пияни, наркомани”, допълва Мариела Янкова.

След като подадохме сигнал в Община Русе, оттам изпратиха екип, който да отстрани аварията. Те обясниха, че проблемът с неработещите лампи ще бъде решен в кратки срокове.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари