Кузман Илиев: В САЩ ни приемат като готови да продадат народа и земята си

7
"Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие"
"Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие" Снимка: личен архив

"Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие"

Европа е големият губещ от напрежението в Близкия Изток и Украйна. Това обясни пред БНР Кузман Илиев, икономически и политически анализатор.

"Това са невралгични точки, които задушават европейската икономика. А ние сме най-бедните в Европа и при нас ударите винаги се усещат по-тежко".

Свидетели сме на най-безхаберното лидерство на Европа поне от столетие, отбеляза Кузман Илиев в предаването "12+3".

"Става въпрос за хора, които като политически профил са марионетки на САЩ. Американците не искат да унищожат Европа икономически, а по-скоро да я владеят. Европейците сами се унищожават, като измислят някаква зелена сделка, която представлява сблъсък с реалността и с икономическата логика. Тя направи така, че днес Германия да е в постоянна стагнация.

Европейското политическо ръководство се държи крайно безотговорно, като бута Европа в един много тежък военен конфликт – този в Украйна. Ние имаме пряк интерес тази война да спре час по-скоро. Трябва да сме медиаторът, който да се опитва да срещне позициите на Украйна и на Русия".

Той призова за независимост при определяне на стратегическите рискове.

"Не осъзнаваме, че винаги сме били ключ към Азия и към Средиземноморието".

Кузман Илиев коментира предстоящото посещение на официална българска правителствена делегация в САЩ и твърденията на сайта "Епицентър“, че президентът Байдън и Пентагона са отказали среща на българския премиер и на водената от него делегация.

"САЩ нямат приятели, те имат интереси".

Кузман Илиев заяви, че разполага с информация, че при посещенията си през годините българските делегации са заявявали готовност да заложат националния интерес и това не печели уважение към страната ни.

„Когато очакват българска делегация, в американската администрация си казват, че това са онези, които са готови да си продадат народа, да си дадат земята и да си разпердушинят енергетиката“

Той смята, че сърбите са много по-уважавани от нас.

Кузман Илиев коментира вълната от недоволство сред фермерите, заляла Европа.

"ЕП официално е започнал една дълга писта за намаляване с десетина процента на обработваемата земя, за да се запази биоразнообразието. Голямата идея е да бъдат унищожени марките ферми и производители. Случва се по скрит начин - правят се едни еко критерии за управление на търговските фирми.

Те протестират и срещу високите цени на горивата, които са следствие от войните в Близкия изток и в Украйна.

Когато не се грижиш за богатството и сигурността на европейците, а за това да обслужиш някакъв геополитически център вън от Европа, хората се вдигат и започват тежки протести. Това нещо ще има политически резултат. Махалото от крайното ляво либерално се засили някъде в по-консервативното, дано не се изпадне в някакви крайности".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    N/A
    Че ние винаги сме се продавали :D Живея в САЩ и когато се прибера в България мога да кажа, че манталитета на българина вече абсолютно същия какъвто е и на американците, образователната система до колкото чувам, вече е много близка до американската....така, че България отдавна е продадена на Америка
  • 6
    1
    джони
    Продажни педераси.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари