Кувертите за Нова година в Русе поскъпнаха

1
Празничната вечеря в Новогодишната нощ започва от стотина лева и достига до 170-180 в зависимост от избора на заведение
Празничната вечеря в Новогодишната нощ започва от стотина лева и достига до 170-180 в зависимост от избора на заведение

Празничната вечеря в Новогодишната нощ започва от стотина лева и достига до 170-180 в зависимост от избора на заведение

Местата за Новогодишната нощ в заведенията в Русе са почти запълнени. Цената на кувертите се е повишила в сравнение с миналата година, но въпреки това интерес има. Почти няма и свободни места за фирмените банкети, даже и през седмицата. Но тази година се очакват по-малко румънци, според направените досега заявки, предава БНТ.

Резервациите за празничната вечеря в Новогодишната нощ са започнали преди повече от месец. Между хотелиерите и ресторантьорите в Русе има конкуренция с какво меню и програма ще спечелят клиентите си.

"Ще имаме аниматор, който да се занимава с децата на гостите, диджеи ще имаме в две зали, ще имаме трио, което да посреща гостите още във фоайето", каза Георги Димитров – управител на ресторант.

Предлагането, естествено, си има и цена. За фирмените банкети с по-скромно меню кувертите започват от 40 лева и заведенията са пълни.

"Между 10 и 15 банкета има в декември само, новогодишният куверт сме подготвили, новогодишната нощ", каза Емил Атанасов - управител на ресторант.

Празничната вечеря в Новогодишната нощ започва от стотина лева и достига до 170-180 в зависимост от избора на заведение.

"Доста неща скочиха, всъщност и програма, и т.н., разходите, които правим за новогодишната вечеря, които нормално вървят на вечер. Малко по-дълго е вечерята – десерт, мезета, питки, баници, напитки. В програмата са включени и фойерверки, и томбола", обясни Емил Атанасов - управител на ресторант.

Изборът зависи от интересите и възрастта на клиентите, показват наблюденията на ресторантьорите. По-младите очакват шумен купон, а по-улегналите са и по-умерени.

"Искат спокойна, задушевна обстановка, да не е много натоварващо, с някаква тиха програма, да не е много шумно, да могат да се насладят на новогодишната вечер", подчерта Георги Димитров – управител на ресторант.

Хотелиерите също са готови да посрещат гости за Нова година, макар да казват, че клиентите от Румъния са намалели.

"Имаме и такива с пакетни нощувки, те са предимно румънци, но тази година румънците са по-малко. И от други градове българи, да, имаме", сподели Стела Кънева - маркетинг специалист.

Въпреки че цените са се повишили, в този период на годината, заради банкети, в русенските заведения трудно може да се намерят места за свободна консумация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Иван Шишков
    Готвачи, сервитьори, бармани, управители ще работят през нощта и то на 31.12.2023 г. срещу 01.01.2024 г. - това си е извънреден труд - колко надник бихте им платили ? Освен това има оркестър от минимум трима музиканти, певица, звуков инженер, инженер за празничното осветление, мултимедията и пускането на разноцветен газ на сцената, аниматори за децата (минимум двама - Снежанка и Дядо Мраз), фойерверки и още сигурно има, за което не се сещам сега. Ами тези хора нали трябва да бъдат заплатени достойно! Колко да струва новогодишната нощ ?
  • 9
    10
    Ч.Н.Г.
    Pобовладелските фирми ще пуснат гювеч на бедните гои с някой и друг новогодишен банкет. Освен ако не им го удържат от заплатите де, щото и това го има...
  • 10
    9
    Никой не ги кара насила
    Докато има овце ще има и касапи.
  • 17
    8
    ГАЦО
    А шайката Шарлатани им оставиха 9% данък едно кафе-3 лева 250гр.кафе пак 3 лв. ужас
  • 16
    7
    пхахаххаха
    така ще е като има балачори, дето да им ги дават... ако няма кой да ги плаща ш ми вдигат оная работа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари