Кушии за Тодоровден край Ценово

3

Поляната в местността "Бог баир" в близост до Ценово се превърна в тритегателен център не само за местното население, но и за много гости.

Тук се проведоха традиционните конни надбягвания, посветени на Тодоровден.

И тази година състезанието премина под патронажа на кмета д-р Петър Петров, който връчи и наградите на победителите. Организаторите отчетоха, че тази година са се записали участници от почти всички населени места в общината.

В категорията езда на първо място излезе Нено Ненов с кон Полак. Втори с минимална разлика през финалната права премина Марин Юриев с кон Гудка. Трети остана Венелин Ангелов. В категорията надбягване с конски впряг първи излезе Янко Миланов. Втори остана Димитър Ангелов, а трети през финала премина каруцата на Георги Георгиев.

Журито беше изключително затруднено при определянето на най-накичения кон. Независимо от оспорваната конкуренция отличието беше отредено за коня на Венелин Ангелов. В надпреварата с магарешка каручка се впусна само един участник. Дванадесет годишният Асен Илиев обаче обра овациите на многобройната публика с майсторското си управление.

На победителите бяха връчен парични награди и грамоти.

На Тодоровден надбягвания с коне бяха организирани и в Караманово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари