Куриозен инцидент: Дете на 10 години се блъсна с автомобил

0
Десетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил, се е блъснало в стена на жилищна сграда
Десетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил, се е блъснало в стена на жилищна сграда

Шуменски полицаи са установили катастрофа, предизвикана от десетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил

Десетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил, се е блъснало след няколко метра управление на моторното превозно средство в стена на жилищна сграда в Шумен. Ударът не е бил силен, детето не е пострадало. За пътното произшествие съобщиха днес от пресцентъра на ОД на МВР, при обобщаване на данните от кампанията си "Безопасно лято", която е част от ежегодната операция на пътната полиция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!".

Сигналът за пътното произшествие, на ул. "Пролет" в Шумен, е получен на 17 юли, около 21.00 часа.

От пресцентъра на ОД на МВР в Шумен уточниха за БТА, че собственикът на автомобила, който бил на гости с майката на детето в жилище в района, му дал ключ за колата, за да вземе от превозното средство нещо и да им го донесе. Детето обаче подкарало автомобила и само след няколко метра катастрофирало в стената на жилищна сграда. Когато майка му разбрала какво е станало, взела детето си и двамата напуснали мястото на катастрофата.

Съставен е акт на собственика на леката кола, че е предоставил управлението ѝ на неправоспособен водач, както и на майката на детето, че е допуснала то да шофира автомобил, както и за това, че за катастрофата не са уведомени контролните органи и са напуснали мястото на произшествието.

Общо 258 моторни превозни средства са проверени в Шуменско по време на кампанията "Безопасно лято", част от ежегодната операция на пътна полиция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". Най-много са установените нарушения на скоростните режими - 644, допълват от пресцентъра на ОД на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари