Купиха къщата на ужасите

1

Зловещата къща на ужасите в елинпелинското село Мусачево има нови собственици!

Куражлиите вече са започнали ремонтни дейности там и най-вероятно ще се нанесат до края на годината в страховития имот. От години местните шушукат, че всички обитатели на къщата, построена преди повече от четири десетилетия, мистериозно намирали смъртта си скоро след като се нанесат в нея. Досега това беше причина никой да не иска да закупи мястото въпреки атрактивната му цена, предаде "България Днес".

"Радвам се, че най-после някой ще се засели там. Надявам се тези работи с духовете вече да престанат. Не познавам новите собственици, но съм ги виждал от време на време да се навъртат около имота", коментира Милиян Илиев, кмет на селото.

Дворът на демоничната къща, който преди беше непроходим, в момента е окосен, видя екип на вестника. Около периметъра му се извисяват железни арматури, които ще послужат за поставянето на нова ограда. Отвътре имотът също е освежен. Някои от прозорците вече имат дограма. Стаите са опразнени, като са останали няколко стари скърцащи гардероба и бюра.

"Слава Богу, че къщата е продадена вече! Няма нищо страшно за новите купувачи. Извършил съм три последователни водосвета там. И да е имало нещо, то е изчистено. Ако решат, новите собственици нека да ми се обадят. След ремонта ще я осветим!", коментира единственият свещеник екзорсист у нас - отец Георги Гелеменов.

Според легендата къщата е построена върху турско гробище. През далечната 1971 г. брат и сестра продават апартамента си в столицата и решават да се преместят в Мусачево. Малко след това и двамата се разболяват от рак и умират. По-късно постройката става собственост на четиричленно семейство, но всички издъхват при страховита катастрофа. Поредицата инциденти не свършва дотук - в къщата заживяват млада учителка заедно със своя съпруг и тяхната дъщеря. Смъртта застига и тях при мистериозни обстоятелства.

Само през последните 46 години домът "убива" 12 души.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари