Кулинарен фестивал в МОЛ - Русе набира дарения за деца в нужда

0

На 20 май в Мол - Русе ще гостува  Международния кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света".

Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, в партньорство с Министерството на туризма, 17 дипломатически мисии в България, Мол – Русе, GTC  България, Кулинарна Академия HRC и Международния женски клуб-София.

Всички събрани средства по време на  кулинарното събитие на годината ще бъдат предоставени в подкрепа на различни социални каузи, като за гр. Русе беше избрано Сдружение „Дете и пространство“.

По време на фестивала гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от деца сувенири, а приходите от символичното дарение за вход в размер на 3 лв., ще бъдат предоставени  на Сдружение „Дете и пространство” за рехабилитацията на деца в риск и деца със специфични нужди.

В изработването на сувенирите участие има и Люси, който само преди няколко дни преживя чуден ден, ден рожден…… Той навърши 16 години и е учуден и  изненадан, че е център на вниманието на своите приятели. Люси е настанен в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра”. Преди 2 години Людмил идва тук от дома в Брестовица. Сега е ученик в 9-ти клас и мечтае да стане техник. В новия си дом  вече има самостоятелна стая, която сам подрежда и почиства. В нея той  учи уроците  и слуша музика на  таблета си.

Включва се във всички занимания и обича да рецитира стихотворението „Аз съм българче”. Любознателен е и  разглобява разни технически „джажди”, но после не винаги успява да ги сглоби. Сега вече има свой дом, стая, приятели, ходи на училище. И съответно рожден ден.

В слънчевия следобед децата и екипът на ЦНСТ - „Вяра” празнуват в двора на своята къща с музика, танци и балони. Палавата Пипи дългото чорапче също е тук и ги учи на нови игри и пакости, и в игрите се включват дори и децата в инвалидни колички. След веселите песни, игри и танци екипът на центъра изненадва Люси с подаръци и огромна торта, която ще стигне за всички.  Няколко балона се откъсват и политат високо в небето. Тук, на земята са 16- годишният Люси и неговите приятели от къщата. Празникът  продължава и всяко дете може да мечтае кога ли ще дойде и неговият рожден ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари