Куйович може да получи още 8 години затвор

0
Присъдата, която съдът ще произнесе ще се добави към остатъка от присъдата, която той излежава в момента
Присъдата, която съдът ще произнесе ще се добави към остатъка от присъдата, която той излежава в момента Видео: БНТ

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си в Софийския затвор, а не в затворническото общежитие от открит тип край Казичене.

Това стана ясно на извънреден брифинг даден от изпълняващия длъжността начланик на затвора Десислав Трайков, предава БНТ.

Срещу Будимир Куйович има бързо производство. Най-късно в понеделник то ще бъде внесено в съда. Той е обвинен за използване на фалшив личен документ и за това съдът може да му даде още до 8 години затвор.

Присъдата, която съдът ще произнесе ще се добави към остатъка от присъдата, която той излежава в момента. Той вече е в Софийския затвор.

След като е хванат да шофира с фалшива шофьорска книжка по време на затворнически отпуск Будимир Куйович е конвоиран в Софийския затвор и му е наложена дисциплинарна санкция.

Десислав Трайков, и.д. началник на Софийския затвор: "В момента колегите работят по заповедта за завишаване на режима му в общ.Към настоящият момент се намира в приемно отделение."

Десислав Трайков уточни, че изпълнява длъжността началник на затвора в София от близо месец и няма отношение към преместването на осъдения за наркотрафик черногорец в общежитието от открит тип в Кремиковци.

"Смяната на режима е извършена през далечната 2013 година, нямам спомен кой е бил директор на затвора по това време. Смяната на типа - затворническо общежитие, е преди две години. Не съм бил аз директор на затвора.", уточнява Трайков.

Трайков подчерта, че е лично засегнат от атаката на лидера на АБВ Румен Петков, който настоява началникът на Софийския затвор да бъде уволнен заради по-лекия режим при който Будимир Куювич доизлежава присъдата си и заради приспадането на дните, в които осъденият е работил. 

"Бих поканил официално господин Петков на територията на Затвора в София да извършим съответната сметка на присъдата на осъденото лице", каза Трайков

Трайков е подал заявление до Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за извършване на проверка на фактите около изтърпяваната от Будимир Куйович присъда

"При условие, че всичко, което съм казал по изнесени факти и обстоятелства не е така, ще помоля министърът на правосъдието да ме освободи от длъжност", допълни директорът на затвора.

Синдикатът на служителите в затворите подкрепи Десислав Трайков е заяви, че е недопустимо политици да използват затворите за личните си амбиции.

Лидерът на АБВ Румен Петков беше вътрешен министър, когато Куйович беше задържан. Крайността на оценките му вероятно е провокирана от поведението на Куйович след 31 декември 2007 година, когато беше задържан, и когато в качеството си на разследван, а след това и на подсъдим, отправи нападки срещу Румен Петков.

Петков реагира изключително остро на това, че Будимир Куйович е бил пуснат в отпуск. Така или иначе, затворническата администрация е изпълнявала закона, тъй като той казва кой, кога и при какви условия изпълнява присъдата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари