Куче спаси живота на новородено бебе, изоставено в парк

3
Хел открил момченцето в храстите, докато е бил на разходка със стопанина си Тери Уолш
Хел открил момченцето в храстите, докато е бил на разходка със стопанина си Тери Уолш Снимка: "Бирмингам на живо"

Хел открил момченцето в храстите, докато е бил на разходка със стопанина си Тери Уолш

В английския град Бирмингам, Западен Мидландс, домашно куче хъски намери новородено дете, изоставено в гъсталаците на парк и спаси живота му.

На 22 април привечер инженер Тери Уолш разхождал кучето си на име Хел в един от местните паркове. По време на разходката домашният любимец открил новородено момче в храстите и леко го побутнал с носа си, което разплакало бебето. Така Уолш чул подозрителни звуци и хукнал да помага, разказва BG VOICE.

64-годишният британец се обадил на медицински екип, който откарал детето в болница и му оказал необходимата помощ.

Откритото момченце е само на няколко часа. Детето било облечено в тениска с бели и оранжеви райета, сиви панталони и увито в сиво-бяло каре с зигзагообразен модел.

Според Уолш, ако не е било неговото хъски, друго куче може случайно или умишлено да навреди на бебето. Освен това в парка имало лисици и плъхове, които също биха представлявали опасност за новороденото.

Благодаря на Всевишния, че детето беше живо, защото всичко можеше да бъде много по-лошо. Можеше да умре. Както казах на съседите, небето изпрати Хел да спаси новороденото момче ”, каза стопанинът на кучето.

Полицията в Западен Мидландс издирва майката на бебето, страхувайки се, че след раждането може да се наложи спешна помощ. Очевидци я описаха като светлокожо момиче на 20 години.

В момента бебето е в болницата под наблюдението на лекарите и се справя добре.

По-рано имаше съобщение, че куче от Канзас Сити, Мисури, е спасило живота на собственика си, който се разболял по време на разходка. Домашният любимец бързо изтичал до най-близката къща и дал ясно да се разбере на наемателите, че на собственика му са се случили неприятности.

Хората тогава веднага извикали линейка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари