100 лева глоба, ако разхождаме куче, без да носим паспорт

10
При повторно нарушение глобата се увеличава
При повторно нарушение глобата се увеличава Снимка: Dunavmost

При повторно нарушение глобата се увеличава

100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без повод или за неносене на паспорта на домашния любимец, напомнят от Столичен инспекторат. При повторно нарушение глобата се увеличава.

Всеки собственик на четириного е длъжен да държи кучето си на каишка по време на разходка, да носи паспорта му, а животното да има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс и да е регистрирано в районната администрация.

Намордника е задължителен само за кучетата, които да доказано агресивни."За миналата година сме проверили над 2900 собственика на домашни любимци, от които 200 са с нарушения - водене без повод или паспорт или ухапвания на друго животни или човек. Нашите ежедневни проверки показват, че с всяка година собствениците на кучета се научиха да спазват правилата - носят снимки на паспорта, имат микрочип и ваксина против бяс. Най-честите нарушения са, че ги водят без повод", казва д-р Божидара Гинчева, началник сектор в Столичен инспекторат, цитирана от БНТ.

Домашните любимци могат да се пускат свободно само с специалните площадки за разходка на кучета, напомнят още от инспектората. Проверките по парковете продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Ддр
    Ами направете повече площадки, бре Амсалаци !!!
  • 3
    5
    дидо перчема
    Милков котки и кучета може,а прасета не може защо така бе тарикат
  • 1
    4
    до 4
    Това е двоен стандарт! Значи ако разхождам жена си , а тя е без лична карта, ще я глобят 50 лева и няма да я проверяват за чип. Ако разхождам кучето - глобата е 100 кинта, а и чип трябвало да има.:)
  • 2
    3
    СвръхАз
    а уличните кучета? за тях паспорт? Или те могат само с лична карта? Ами ако ни ухапе, паспорта ли да искаме, как ще е по регламент? А ако носим само паспорта? без кучето? Подлежим ли на санкции? Всичката я втасахте, сега кучетата ще паспортизирате! Тюююю
  • 4
    2
    Гражданин
    Г-н Милков ти кво нищо ли по въпроса няма да се направи . Туй дето го пиши да видя няма да повярвам .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари