Крум Зарков: Ръководството на БСП допусна много грешки

0
Социалистите ще решат дали аз ще съм новия лидер, заяви депутатът от Русе
Социалистите ще решат дали аз ще съм новия лидер, заяви депутатът от Русе

Социалистите ще решат дали аз ще съм новия лидер

"Темата за БСП е от самостоятелно значение за България, но преговорния процес за съставяне на правителство трябва да бъде доминиран от това. Но всяко нещо по реда си - първо е съставянето на устойчиво правителство на промяната - без ГЕРБ и ДПС; създаването на бюджет за следващата година - тоест работа в парламента; след това - конгрес, пряк избор и нов председател на левицата. Социалистите ще решат дали аз ще съм бъдещият лидер на БСП."

Това заяви в предаването "Алтернативата" Крум Зарков от БСП. Коментарът му идва на фона на броженията в левицата, които според мнозина анализатори могат да повлияят на преговорните процеси за съставяне на правителство след изборите на 14-ти ноември.

"Една политическа система трябва да има два стълба - ляв и десен. Разглобяването на тази система доведе до феномена “ГЕРБ”. Ние трябва да излезем от това с хибридни варианти. Съвсем скоро българската политика ще влезе в нормалното русло. Днес разделителната линия е “промяна - статукво”. Статуквото ще бъде преодоляно, важните крачки вече са направени", посочи още Зарков.

По думите му предизвикателството за лидерския пост не е отправено към самата Нинова, а е лично предизвикателство за самия Зарков. Кандидатът за председател на социалистите иска да привлече по-млади хора и да изгради едно по-модерно ляво.

"Извадката показва, че гласувалите за БСП на последните избори са предимно възрастни хора. Те заслужават своето уважение. Но в същото време се вижда, че Европа върви вляво и в България има нови поколения. Ръководство, които не са свързани с предишния режим, отхвърлянето или защитата му, а просто са в нова среда. Тя ще доведе до ляво мислене. Много са аспектите, в които ръководството на БСП допусна грешки - залитането към националистическата тема, нееднозначната подкрепа към президента Радев. Има и други грешки, които се натрупаха във времето назад, но не е само Нинова виновна", посочи още Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари