Кристиан Николов поиска по-лека мярка за неотклонение от "домашен арест"

0
Съдът прецени, че мярката за неотклонение няма да бъде променена
Съдът прецени, че мярката за неотклонение няма да бъде променена Снимка: БГНЕС

Съдът прецени, че мярката за неотклонение няма да бъде променена

Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков - Кристиан Николов - поиска от Софийския градски съд по-лека мярка за неотклонение, след като преди три седмици магистратите го пуснаха под домашен арест, предаде Dir.bg

Съдът обаче прецени, че мярката за неотклонение няма да бъде променена. Така Николов остава вкъщи с електронна гривна, която не му позволява да напуска адреса.

В края на септември стана ясно, че подсъдимият младеж няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си. Това беше изводът от психологичната експертиза. Според екипа от специалисти, направили експертизата, 23-годишният Кристиан Николов е с висок интелект и се отличава с понижен самоконтрол. Засега е ясно, че по време на катастрофата Николов е бил под въздействието на четири вида дрога.

Все още обаче не е готова експертизата, която трябва да разкрие повече подробности какъв е бил ефектът върху организма на младежа от поетите различни наркотични вещества.

Милен Цветков загина на 19 април 2020 година - точно на Великден. Тогава в района на столичния търговски център "Парадайз" джипът, управляван от Кристиан Николов, се врязва в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния шофьор бяха открити 4 вида наркотични вещества.

23-годишният младеж е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, но и доживотна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари