Криминален експерт: Граничарите си купуват сами боеприпаси от интернет

0
"Липсва им всякаква екипировка, която да се осигурява държавата", коментира Иван Савов
"Липсва им всякаква екипировка, която да се осигурява държавата", коментира Иван Савов Видео: NOVA

 "Липсва им всякаква екипировка, която да се осигурява държавата", коментира Иван Савов

Липса на екипировка, достатъчно служители и обучение – това, според експерти, са основните проблеми на граничната ни охрана, и то на фона на засиления през последните години мигрантски натиск. А стрелбата с убит полицай край Елхово осветли старите, но все още нерешени проблеми в системата.

„Тези хора там са като опълченци! Липсва им всякаква екипировка, която да се осигурява държавата. Служителите, които биват изпращани на границата, се оборудват сами – пазаруват си нещата от интернет, включително и боеприпасите за личното оръжие. Това е безобразие”, коментира пред NOVA криминалният експерт Иван Савов.

Липсата на достатъчното хора за охрана на границата също е сред проблемите, смята доц. Милен Иванов.

„Няма как да вземете двама човека на 5 км, да вземете найлон, с който да се покрият и да ги приберете след 24 часа”, категоричен е той.

А решението на проблема не се изчерпва само с осигуряване на екипировка и оръжие. Трябва да се запълни и сериозният дефицит на експерти в системата. Според Иванов няма как в планински и гористи местности да действат полицаи, които са обучавани в градска среда.

Промяна, може да има, ако се предприемат сериозни реформи, смятат още експертите. В противен случай цената ще продължава да се плаща с човешки животи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Ама
    Държавата е загрижена как да угоди на украинските бежанци, дреме й за граничарите. Тези хора защо не стачкуват. Я всички миграции с наклан към София при дебелите задница,които харчат живота им с измислици от 1001 нощ колко всичко е ок. И оная продажба европейска сган дето инспектира оградата и тупаше тулупа колко е велик е съппричинел за смъртта. Що не изводите архивните снимки и фанариотите от откриването на оградата
  • 4
    2
    Бай Чеп
    На граничарите въобще не им трябват боеприпаси, току виж направили някоя беля и гръмнат некой опушен "мигрант", ще им се хвърлят всичките НПО-та веднага! Да се правят на ударени, да си сгъват парите и да ги пращат на германците, дето ги поканиха!
  • 2
    1
    СС
    Интригантен експерт: Пробурват ни малоумни номерца с цел да се дискредитира страната, намираща се в предверието на Шенген!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари