Кремена Кунева: Изпратихме сигнал до СЕМ да проверят радиоводещия Петър Волгин

1
Причината за исканата проверка е, че Петър Волгин изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия
Причината за исканата проверка е, че Петър Волгин изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия Снимка: Facebook

Причината за исканата проверка е, че Петър Волгин изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия

"На изпроводяк, преди Народното събрание да бъде разпуснато, с народните представители от "Демократична България" Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев изпратихме сигнал до СЕМ с настояване да направят проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин и на съдържанието на предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

Повод за сигнала са декларативни негови изказвания и публикации във Facebook, с които не просто изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия, но и видимо съжалява, че т.нар. Народен съд не може да се разправи с някои наши съвременници.

Припомнихме на Съвета, че комунистическият режим и решенията на Народния съд са обявени за престъпни със закон още през 2000 г, а Европейският парламент обяви Русия за държава, спонсорираща тероризъм.

Твърдим, че чрез подбора на гости в предаването си и възползвайки се от ефира на обществена медия, Петър Волгин извършва пропаганда в полза на престъпни режими и извършвани от тях терор и убийства на невинни хора, а това е нарушение както на закона, така и на Етичния кодекс на българските медии, както правилно отбелязват журналистите, спазващи моралните и етични норми на професията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Име. имееее
    Е, не може да ства дума за свободно слово различно от конюнктурното. Не е...удобно някак.
  • 5
    4
    ...
    Отрепки, отрепки, утайки .... България е на дъното. Върнаха механизма за мониторинг, тази позорна процедура. Цените опустошават и заробват цели семейства. Тази продажна простойка, изцяло закупена от сащ, не си мръдва пръста за хората. Помощ на народа е нужна, а не русофило русофобски диарии.
  • 7
    3
    любопитен
    Абе още ли има баламурници да вярват на баш комунистите. Какво представлява ДБ? Кои са нейните водачи? - Христо Бойкикев, удобно прекръстил се на Христо Иванов. Човек, който в единия режим се кръщава Бокикев, на видния комунистически режим, после пък става безличното Иванов. Безлично, каквато е и неговата юридическа кариера. С прекратени адвокатски права, никякъв друг юридически стаж освен консултант по някакви НПО-та. Наследява на поста покойния Кристиян Таков, родственик на небезизвестния Пеко Таков. - генерал Атанасов - в нашия край още помним славното му минало по време на възродителния процес по време на социализма. На роденият през 1959 година "виден демократ" му се губят доста удобно няколко години от кариерата. Единственото което пише, е че роден през 1959 година, следващото е че след завършването на Софийския университет има една година съдия в Русе /1987-1988/ и после прокурор в Разград. Какво следва, че този виден юрист е завършил на 28 години? или нещо друго се прикрива? А и кой можеше да стане съдия и прокурор по онова време? А и той найследи като лидер на ДСБ преподавателя по политикономия на социализма - Иван Костов. Та тези двамата ли да знаят нещо за човешки права и европейски ценности?
  • 13
    2
    colibri
    ДБ да са чували за "Харта на основните права на ЕС" ? Дял 2 Свободи- чл 11 - Свобода на изразяване на мнение и свобода на информацията 1. Всеки има право на свобода на изразяване на мнение. Това право включва свобода да отстоява своето мнение, да получава и разспространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите. 2.Свободата и плурализмът на медиите да се зачитат.
  • 17
    1
    И наш ...
    И наш Хайван Белчев в кюпа. Ма много екологично бре! Къде ви е свободата на словото, господа демократи? Спрете се с политкоректния слугинаж!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари