Депутати канят учителите в Русе на среща по проблемите на образованието

1
Работна среща "Ден на образованието в Русе" за директори на училища и учители ще се проведе на 19 декември
Работна среща "Ден на образованието в Русе" за директори на училища и учители ще се проведе на 19 декември Снимка: Facebook

Работна среща "Ден на образованието в Русе" за директори на училища и учители ще се проведе на 19 декември

Това обяви депутатът от "Демократична България" Иван Белчев.

На срещата ще бъдат обсъдени основните предизвикателства и проблеми на образователната система.

Целта на срещата е всеки участник да посочи конкретни недостатъци на нормативната база и как тя да бъде подобрена.

Резултатите от дискусията ще бъдат разгледани в Комисията по образование към Народното събрание и предложени на Министерството на образованието и науката.

"Българските деца имат нужда от нови модели, които да насърчат цялостното им развитие, да укрепват връзките в семейството, да положат основа за дългосрочно и устойчиво подобряване на тревожно ниските образователни постижения, да спомогнат за изравняването на задълбочаващите се неравенства в обществото ни и да подкрепят икономическия растеж на държавата", пише Белчев в профила си във Facebook.

Срещата е организирана от Елисавета Белобрадова и Иван Белчев, народни представители и членове на Комисията по образование към Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    До 11
    Да, наистина образованието в България има сериозни проблеми и то от дълга време, а и сега като гледаме правописа Ви и начина на излагане на мисли в изречения и свързан текст.
  • 0
    11
    TATIANA
    има много проблеми в образователна система и най важни проблем е че самата програма не е съставена правилно има много материал но няма достатъчно часове за упражнения един ден нов урок на следващия ден упражнения и после пак нов урок и т.н. и не разбирането се натрупва след което децата нищи не разбират и се губи желание за учени. Има един урок в учебника по труд и предприемачество за 2 клас където пиши: Георгий иска да стани сервитьор т.е. БГ образователна система още от 2 клас обеснява на децата че са сервитьори, чистачии шивачи защото тези професии са посочени в учебника за 2 клас. Много съм възмутена от програмата и от подхода на учителите който звути така: ако не разбират това си е техен проблем, не ми пука, не ме занивай аз си чакам пенсия и т.н. това са няколко реплики които съм чувала от нашата класна
  • -4
    10
    Депутатин търчи-лъжи ...
    Този, ако не тури масата я по кибапче, я по кифте и домашно таз годишно, ще го бъде: - Говори си сам! ... Не ми пречиш, никък!
  • 2
    9
    Ех
    Това леке ще спре ли с псевдоизявите си, че вече омръзна на хората, а и изглежда не само смешен, но и жалък в усилията си да се саморекламира.
  • 1
    8
    Русенец
    Постояният, повсеместен недостиг на квалифицирани кадри в града, областта и страната, говорят достатъчно за качеството на образованието в България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари