Кремъл опроверга идващата от САЩ информация за нови космически оръжия на Русия

0
Ще видим до какви номера ще прибегне Белият дом, каза Песков
Ще видим до какви номера ще прибегне Белият дом, каза Песков Снимка: © РИА Новости / Алексей Майшев

Ще видим до какви номера ще прибегне Белият дом, каза Песков

Кремъл опроверга днес идващата от САЩ информация за разработването от Русия на нови космически оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американски конгресмени получиха информация за това, че Русия експериментира с ядрени разработки, които може да се превърнат в сериозна заплаха, заяви вчера пред Ройтерс източник, запознат с темата.

Новите разработки, които са свързани с опитите на Русия да създаде космическо оръжие, не са непосредствена заплаха за САЩ, каза още източникът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма да коментира информацията по същество, докато Белият дом не разкрие детайли.

"Очевидно е, че Белият дом се опитва по всякакъв начин да насърчи Конгреса да одобри законопроект за предоставяне на средства, това е очевидно. Ще видим до какви номера ще прибегне Белият дом", каза Песков.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви, че САЩ "злонамерено съчинителстват" по въпроса за новите космически разработки на Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари