Красотата на "бойковия" проект

0

Километричното задръстване по главен път Е-79 продължава и в момента, но вече след Дупница. Особено голяма е колоната в района на село Джерман. Там камиони, автобуси и леки коли почти са спрели и минават по-малко от километър за 4-5 минути, съобщава струма.бг. Това бавно придвижване продължава до село Усойка.

Положението става по-добро чак на разширението след селото, но при село Мурсалево отново движението се забавя. Изнервени шофьори надуват клаксони и споделят, че ако са знаели какво ги чака, е нямало да тръгнат в посока Банско и Гърция за празниците.

Предвид на големия интензитет на движение на автомобили по АМ "Тракия" в посока за Бургас и продължаващите ремонтни дейности на няколко участъка от магистралата на територията на област Пазарджик има образували се тапи.

Това съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. В тази връзка препоръчваме на желаещите на пътуват по посока Бургас да използват и алтернативен маршрут по главен път I-8 преминаващ през Костенец-Белово-Пазарджик-АМ "Тракия" или отклонението на пътен възел за селата Виноградец-Карабунар-Бошуля- град Пазарджик-АМ "Тракия". На възловите места има разположени екипи на полицията.

2400 бутилки с минерална вода са осигурени за пътуващите по Е-79, където са се образували километрични опашки. Това съобщиха от пресцентъра на община Дупница. 

Кметът на Дупница Методи Чимев е разпоредил водата да бъде осигурена за попадналите в задръстванията хора. 

„Положението се оказва доста сериозно. Дежурният в общината ни уведоми, че само при него са постъпили 12 сигнала за припаднали от жегите хора, а още десетки са подадените към 112 сигнали за влошено състояние заради високите температури и липсата на вода. Разбрах, че другите организации нямали възможност да реагират. Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можем ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода" , коментира Чимев.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари