Красимир Каракачанов: Уволнението на Бисер Петков няма нищо общо с визитата ни в САЩ

0
Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната, каза още военният министър
Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната, каза още военният министър Видео: NOVA

„Доста глупости прочетох в мрежата по повод срещата между Тръмп и Борисов. Това не е въпрос на демокрация, а на възпитание”.

Това заяви вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на „Неделята на NOVA”.

Имаше одобрение към дейността на правителството ни. Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната. То беше заради това, че България е една от малкото държави в Европа, които гонят съвестно достигане на 2% средства за отбрана", каза той. 

По думите му уволнението на Бисер Петков няма нищо общо с визитата ни в САЩ и срещата с Доналд Тръмп.

Също като вас научих от медиите, че е поискана оставката на Бисер Петков. За мен той е един изключително компетентен, коректен и спокоен колега, който умее да води диалог. Каква е била причината да му бъде поискана оставката, аз не знам. Надявам се на първия коалиционен съвет да разбера", каза той.

30 години не сме давали пари за армията ни и тя беше докарана в състояние, в което изпълнява задълженията си в недоимък и в затруднения с риск за живота и здравето на хората", заяви Каракачанов. 

В САЩ нещата много добре се планират. Тук живеем с идеята, че да планираш, значи да мислиш социалистически. Техните компании обаче имат интерес към изграждане на производство тук. Цяла Източна Европа ще започне да се модернизира, защото в 85% въоръжението им е от времето на Варшавския договор", каза Каракачанов.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари