Красимир Каракачанов: Украинците ще препродадат бетеерите някъде в Африка

0
Обществото „Магнитски” е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко
Обществото „Магнитски” е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко

Обществото „Магнитски” е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко

Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че ветото на президента Румен Радев, наложено върху решението на парламента да предостави бетеери от МВР на Украйна, е правилно. Мотивите им са, че така могат да се чуят повече аргументи в парламента. Мнението си те изразиха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Красимир Каракачанов Украйна ще продаде бетеерите на друга страна. „Бих ги продал половината, сега цената им е минимум половин милион лева на бройка. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат използвани за гасене на горски пожари, за охрана на границата. Те са непригодни за съвременни военни действия. Украинците ще препродадат бетеерите някъде в Африка”, смята Каракачанов.

Според Ангел Найденов предоставената от страни от ЕС военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на ЕС. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите от военна помощ, които България предоставя, се заплащат. Страната ни ще получи част от стойността на средствата за тези машини, каза Найденов. По думите му машините не са използвани повече от 40 г. и трудно биха били използвани в този момент.

В отговор Каракачанов каза: „Като не стават за нищо, защо ги даваш на Украйна. „Никакви милиони няма да се преведат на България”, смята той. Според него от това вето няма да произлезе нищо, защото: „обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. „Това е поредният акт на натегателство”, смята Каракачанов.

„Машините са слабо защитени, с ниска маневреност. Украйна има проект за модификация на подобни машини, но се отказаха, защото е нерентабилно съответното модернизиране”, каза Найденов. Според Каракачанов тези машини са идеални за справяне с бедствени ситуации и за охрана на границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    Олеле майко
    https://youtube.com/shorts/S7MJjSRuGhQ?feature=shared
  • -2
    6
    :-))
    https://youtube.com/shorts/vCmtjGiBhmE?feature=shared
  • -2
    5
    до 4
    Значи има маслен филтър и горивна помпа.:-))
  • 2
    4
    до 2
    КПВТ няма хидравлика и ако лентоваш 2000 патрона, трябва с кран да ги вдигаш. Не си виждал и докосвал КПВТ, нито пък си стрелял или виждал стрелба с него. Изобщо ми звучиш като Каракачанов, който си съчинява легенди.
  • 5
    3
    Моля за обяснение !
    Да ми обяснят в сегашната съвременна обстановка като се има в предвид състоянието на българската армия и гранична полиция и гражданска защита със летящите въртолети от времето на Дянков,що е то: "ОТПАДНАЛА НЕОБХОДИМОСТ" ???????????? САКАМ ДА МИ ОТГОВОРИ БОЙКО БОРИСОВ,АТАНАС АТАНАСОВ,ХРИСТО ИВАНОВ,АКАДЕМИК ДЕНКОВ И ДРУГАРКАТА ГАБРИЕЛ. ЩО Е ТО ОТПАДНАЛА НЕОБХОДИМОСТ В СЪВРЕМЕННИТЕ УСЛОВИЯ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИЗЪМ И НЕПРЕСТАНЕН ЕМИГРАНТСКИ ПОТОК. НА ОТГОВОРА НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ ДА СЕ ПОДПИШЕ СОЛОМОН ПАСИ И ТАГАРЕНКО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари