Кранево потъна в боклук

1
Кметът на Балчик подозира, че в селото има умишлен саботаж
Кметът на Балчик подозира, че в селото има умишлен саботаж Видео: NOVA

Кметът на Балчик подозира, че в селото има умишлен саботаж

Възмутени туристи сигнализираха за препълнени контейнери за смет в Кранево в разгара на летния сезон. Преливащи от смет са кофите в курортното селище в разгара на летния сезон. Такава гледка има и в близост до централната улица и не спира да възмущава туристите.

Сред възмутените летовници в курорта е Виктор Вълков. "Сами виждате аромата, околната среда просто е под всякаква критика. Не се получават нещата - така туризъм не се прави в 21 век", заяви той, предава NOVA.

Работещите в близост също недоумяват: "Според мен трябва да има повече кошове за боклук и всеки ден да се идва по няколко пъти и да се изнася", посочи Борислав Кърджев - работещ в хотел в Кранево.

Според кмета на селото причината наистина е в недостига на контейнерите. "Самото почистване, като кратност и като брой съдове е в пъти намалено спрямо предходната почистваща фирма", каза Румен Николов.

И въпреки че проблема със сметопочистването е от години, Румен Николов твърди, че не може да предприеме нищо. "Аз в момента нямам абсолютно никакви права върху дейността на сметопочистващата фирма. Нито да разписвам протоколи за извършените дейности, нито да ги задължа, да ги глобя'', обясни Николов.

Кметът на Балчик обаче е категоричен, че сметопочистващата фирма е изрядна и подозира, че в селото има умишлен саботаж. "Никога е нямало оплаквания, че тя не си спазва графика за сметоизвозване или че нарушава броя на съдовете, които обслужва", подчерта Николай Ангелов.

Николов обаче отрече твърденията, че няма чистачи в селото и вече е предприел крайни мерки:

"Положението стана до такава степен нетърпимо, че бях принуден да се обърна и към премиера и към министърката на туризма", обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    любопитен
    Гледах интервюто, безкрайно ясно беше кой от двамата кметове е прав. Но до тези, на които им са необходими повече данни - нека проверят в интернет за кмета на Балчик. За неговото поведение и безочие. Спомням си интервютата за него като закупил най-скъпата кола на кмет като служебна. И как го интервюираха по голфф игрищата и не можеха да го намерят в кабинета му. УСПЕХ НА КМЕТА НА КРАНЕВО
  • 5
    1
    Ивайло Николов
    Мен не ме интересува защо кметовете се карат и чакат изборите...Гандното е че така унищожават Кранево.Нищо не се е променило там от 30год.От тяхното политиканстване страдаме всички.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари