Кръговото край „Джъмбо“ изпадна от ремонта на пътя Русе-Кубрат

0
Един от най-опасните участъци по пътя ще остане все така необезопасен и всеки ден пътуващите по него ще рискуват живота си
Един от най-опасните участъци по пътя ще остане все така необезопасен и всеки ден пътуващите по него ще рискуват живота си Снимка: Ели Симеонова

„Цялостна подмяна на пътната настилка, отводняване, бордюри, канавки. Полагане на изцяло нова хоризонтална маркировка, подмяна на всички пътни знаци. Два екипа ще работят паралелно, за да можем за началото на летния сезон да имаме нов път“ - с тези обяснения членът на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ проф.Олег Асенов откри очаквания над 30 години ремонт на пътя Русе-Кубрат, информира вестник "Утро"

"Заради ремонта шосето от кръстовището до магазин „Джъмбо“ до Червена вода ще бъде затворено за два месеца и движението ще бъде по маршрута Николово-Червена вода /през лесопарка Липник/, по който бе направен частичен ремонт", съобщи вчера кметът Пенчо Милков.

Първата копка на рехабилитацията на 47-километровото трасе със срок 10 месеца бе направена вчера на един от изходите на Тетово в присъствието на областните управители на Русе и Разград Галин Григоров и Гюнай Хюсмен, общинските кметове на Русе, Кубрат и Ветово Пенчо Милков, Алкин Неби и д-р Мехмед Мехмед, както и кметове на малките населени места в региона.

Радостен съм, че най-сетне станахме свидетели на първата копка на един от най-дългоочакваните ремонти на пътната мрежа в областта. Рехабилитацията на този участък, както и изграждането на магистралата Русе- Велико Търново са очаквани от всички жители на региона повече от 20 години. През последните няколко години бяха положени много усилия от страна на областните администрации на Русе и Разград“, заяви Галин Григоров и благодари на депутата Пламен Нунев за активното съдействие.

Покрай добрата новина обаче има и една лоша. От години от министерско ниво се лансираше идеята, че едно от най-проблемните кръстовища в областта - това при магазин „Джъмбо“, което на практика е началото на пътя Русе-Кубрат, ще бъде обезопасено като част от този ремонт с кръгово движение. Идеята за него бе дадена от експерти по пътна безопасност още през 2013 година. През 2017-а при посещение в Русе тогавашният шеф на Пътната агенция Дончо Атанасов съобщи, че Областното пътно управление ще направи искане до АПИ за възлагане на проектиране на кръгово движение.

Изявления в тази посока имаше и от действащия министър на регионалното развитие Петя Аврамова, която в отговор на депутатско питане през юни убедено заяви, че кръговото при „Джъмбо“ е приоритетен проект и се надява да е готово до края на годината.

Министерските надежди очевидно няма да се сбъднат, но по-важното е, че няма да се сбъднат надеждите на преминаващите през критичната точка, които никога не знаят дали пътуването им няма да приключи внезапно и болезнено. В буквалния смисъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари