Костадин застрелял сина си в гръб

0

69-годишният Костадин Пелтеков, който разстреля сина си във вилната зона Сайдере над Куклен, е стрелял в гръб, а 35-годишният му син най-вероятно е бил седнал или легнал.

Това заявиха от прокуратурата, позовавайки се на разследването. Мярката му за неотклонение е "Подписка", информира Марица.

За престъплението се предвиждат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на помилване, тъй като става въпрос за много тежко криминално деяние.

Обвиняемият бай Коста много пъти бил подавал жалби срещу сина си. Според служебният защитник - адвокат Койчева, Пелтеков е бил тормозен системно от сина си в продължение на 17 години.

Показанията на самия обвиняем сочат, че на практика е нямало никакви родствени отношения между него и сина му.

Точно затова бай Коста не бил афектиран по време на деянието. На този етап няма данни и за провокации от страна на жертвата.

Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" най-вече поради опасността бай Коста да посегне на собствения си живот.

Малко по-късно стана ясно, че съдът в Пловдив пусна на свобода Костадин Пелтеков. Според магистратите няма опасност мъжът да извърши ново престъпление или пък да се укрие. На него беше наложена по-леката мярка „подписка”, допълни Traffic News.

Малко по-рано прокуратурата поиска Пелтеков да бъде оставен за постоянно в ареста заради убийството на сина си Стоян, както и заради възможността да се самоубие. Самият Костадин отрече да има намерение да отнема живота си и поиска по-лека мярка, за да може да помага на съпругата си да се грижат за 7-месечното си внуче – дете на покойния вече Стоян.

Според съда няма данни Костадин да е в лоши отношения с членовете на семейството си, а социалните служби са приели, че има капацитет да се грижи за 7-месечното си внуче и са поверили на него и на съпругата му отглеждането на детето за срок от две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари