Костадин Костадинов: Крият, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в Еврозоната

6
"Възраждане" обяви война на еврото и ще брани българския лев
"Възраждане" обяви война на еврото и ще брани българския лев

"Възраждане" обяви война на еврото и ще брани българския лев ​ 

Председателят на "ВъзражданеКостадин Костадинов съобщи на брифинг в парламента, че партията повежда своеобразна битка за запазване на българския лев и отхвърляне на еврото като бъдеща разплащателна валута у нас, предаде Novini.bg

За целта Костадинов посочи, че е поканил парламентарно представените партии за обсъждане на идеята за провеждането на референдум относно членството на България в Еврозоната. На поканата са откликнали единствено ГЕРБ и "Български възход", които обаче отказали да участват в инициирането на такъв референдум.

Лидерът на "Възраждане" все пак напомни, че остават още два варианта за свикването на национално допитване. 

"Когато президентът ни извика на консултации, аз ще го призова да свика такъв референдум. Ако и от него не срещнем разбиране, ще създадем инициативен комитет за инициирането на референдум", обясни Костадинов.

Междувременно той определи като "нагла" и "безсрамна" лъжата от страна на БНБ, че не е предоставяла доклад на партията, какъвто оповестиха от партията в сряда.

"Прави се всичко необходимо, за да се скрие, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в Еврозоната. Ще настъпи смърт за спестяванията и доходите на хората. Опитват се да унищожат българския лев като валута, но от "Възраждане" няма да го позволим. Няма и да допуснем въвеждането на еврото, поне докато доходите ни не постигнат средноевропейско ниво", категоричен бе Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    До 1
    Адмирации за коментара!
  • 4
    5
    Недоумяващ
    Ако минем под крилото на Русия,ще бъде ли съхранена България,какво мислиш Коце?Много кратък и лесен въпрос за теб!
  • 0
    4
    Неграмотник.
    И да цъкате минуси и да не цъкате - все тая. Фактите са си факти, икономиката си е икономика, математиката си е математика. Това е реалността независимо дали ви харесва, или не.
  • -1
    3
    сащ е агресор
    Искат да няма българи в България, за да я заселят с всякаква измет! Както сащ първоначално е била заселена само с престъпници и всякаква измет! Но, ако питате сащниците затова, ще отрекат, но не си знаят историята! И как да си знаят историята, като постоянно я променят! Всеки български гражданин трябва да се вдигне и да протестира срещу въвеждане на еврото! Толкова важна промяна в държавното устройство и отказът от суверенитет е задължително чрез народно одобрение или народен отказ! Колкото до един подчовек - левон хампарцулайнян и изказването му - той е толкова малък и е там долу в ниското, където и ще бъде, където му е отредено двуметрово място! Но - трябва да бъде публично порицан и медийно изхвърлен! Трябва да му се поиска отнемане на българското гражданство и да замине при друго в друга държава простолюдие! България категорично трябва да отхвърли еврото и то завинаги, а не само отложено!
  • -1
    2
    Неграмотник.
    Приемането на еврото в България, ще повиши инфлацията поне с 5%, и то ако днес ЕС смъкне всички санкции срещу Русия, поне икономическите. Тоет днес се смъкват санкциите, а приемаме еврото през 2024 г., и започваме с инфлация +5% минимум. Защо? Защото като следствие от санкциите срещу Русия, европейската икономика започва да закъсва. Това е очевидно, и го признават дори и от там. Когато една икономика забавя темп, обикновенно би трябвало инфлацията да е 0 или - минус, но това е само когато е налице циклично забавяне на икономиката, и освен това не е правило. Европа в момента е на път да се сблъска със стагфлация. Тоест - стагнация, инфлация и послдстаща безработица. Забавянето на европейската икономика води до намаляване на интереса към еврото и каот валута и като акции. Инвеститорите и акционерите се дърпат, започват да се отърват от финасовите си инструменти в евро. Интересът към еврото на международните и междубанкови пазари намалява, търсенето на еврото намалява - казано по друг начин. Тук се намесва елементарния пазарен механизъм гласящ, че "когато намалява търсенето на някоя стока - цената й пада", падането на интересе към еврото води до обезценяването му, съответно до инфлация. Инфлацията се покачва и от това, че стоките се оскъпяват (поради много причини), тоест покупателната способност - намалява. За да се балансира - трябва да се увеличат приходите, само че това няма кака да стане защото икономиката влиза в рецесия. Трябва или покачване на данъците, или емитиране на количества пари, или ЕЦБ да продава облигации. Само че тях няма кой да ги купи, защото са еврови. Емитирането пък може да засили инфлацията още повече, остава - вдиганена данъците, но понеже говорим за дефицити в милиарди...не знам какви данъци трябва да им сложат на хората там, още повече, че повишаването на данъците ще качи цените още повече, т.е. ще увиличи инфлацията още. ЕС, е в капан. В него се натика самостоятелно, но не и без помощта на Щатите. За демографията изобщо няма да споменавам, а тя също влияе в/у паричния баланс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари