Костадин Костадинов: България трябва да запази своя лев

0
„Възраждане” кани парламентарните партии на разговори за Еврозоната
„Възраждане” кани парламентарните партии на разговори за Еврозоната Снимка: БГНЕС

„Възраждане” кани парламентарните партии на разговори за Еврозоната

Водихме разговори за влизане на България в Еврозоната. Позицията на България я знаете много добре. Ние считаме, че България трябва да запази своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света. Това беше потвърдено и от ръководството на БНБ. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на брифинг, информира Novini.bg.

Костадинов посочи, че от "Възраждане" са отправили покана към проф. Стив Ханке и неговия екип за свикване на кръгла маса в България по темата.

Всичко се поставя като нещо, което е взето като решение и не подлежи на коментар, което не е така. Искаме да се запознаем с анализа, който трябваше да е изготвен вече за ползите и вредите от влизането на България в Еврозоната. Доколкото разбрахме този анализ е готов, но кога ще бъде публично достъпен г-н Радев каза, че не зависи само от него. Помолихме го да отговори в следващите дни кога ще може да видим този анализ, добави лидерът на "Възраждане".

Това, с което приключихме, когато разберем кога ще е възможно на проф. Ханке да присъства на тази кръгла маса ще поканим представители на БНБ. Ще поканим всички заинтересовани граждански неполитически институти, които се занимават с темата. Това, което трябва да ни обединява всички, е състоянието на публичните финанси и доходите и спестяванията на българските граждани. Независимо от различията и идеологическите пристрастия всеки трябва да гледа състоянието на публичните и частните финанси в страната. С оглед на ситуацията в света, която виждаме, че е нестабилна и с оглед на развиващата се инфлация - най-доброто решение, което считаме, че трябва да се защити е да спрем всякакви действия в посока влизане на България да влезе в Еврозоната. Виждаме, че и Еврозоната има своите проблеми, изключително сериозни притеснения, каза още Костадинов.

По думите му ясно се вижда, че датата 1 януари 2024 г. за влизане на България в Еврозоната е непостижима.

Министерство на финансите отдели 10 млн. лв. за рекламиране и пропагандиране на еврото, което е абсолютно недопустимо. Защо не се отделиха още 10 млн., за да се рекламира българският лев, който е една от най-стабилните валути. Нашата контактна група ще покани всяка една от парламентарните групи. Ние знаем техните позиции, но е хубаво да има и обществено обсъждане.

Костадинов отбеляза, че към момента е скептичен към актуализацията на бюджета за следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    робин худ
    Професионалния коминочистач е твоя човек всички други са боклуци или крими контингент ,ако искаш добър изборен резултат това е твоя човек Пешо,ако не си боклук като изброените изритай ги докато е време ,а ако са в листите за следващите избо ри еби си м.....та и боклук
  • 2
    6
    робин худ
    В русе само боклуци в листите ви като започнем с Боев и стигнем до златанчо от боклук на горе и после защо не са гласували хората за вас ,но явно и ти си такъв щом си допуснал тия хора да са в редиците на Възраждане
  • 4
    5
    Долорес Ибарури
    Всички във Варна знаят ,че Коцето е един обикновен ,но тройно рафиниран мошеник !Като проект на ФСБ и на петоколониците в България ,той е недосегаем ! Но ,Марешки не прощава и ще му върне за всичко ! Копейката знае това и е угрижен доста ! Чакаме.... !
  • -3
    4
    daskal
    Разбира се, че българският лев трябва да се запази, а България категорично да отхвърли фалиралото и измислено, непокрито евро! Правете референдум, това е много важно решение за обществото, не трябва да се дава възможност на българофобите/русофобите/американските представители да унищожат България, като ни успиват денонощно с измислици, както беше днес в предаването на цъцка ризора и как александър николоф ни заблуждаваше в диверсификацията, че представлявала смяна на енергииното гориво за АЕЦ Козлодуй от руско със сащническо! Т.е. този американски представител вкарва в заблуда всички българи, че ще има независимост, а ни натрапва в зависимост от сащ! Т.е. агресията на сащ в икономиките на цяла Европа се засилва. Т.е. цяла Европа стана тотално зависима от агресията на сащ!
  • 5
    3
    112
    Костя е руски проект и ще ни докара мизерията от 9 .9. 1944 ! Щом като искате соца ,хвалете го и го избирайте ! После ще живеете като в Русия и няма да можете и да излизате от страната ,но след като искате децата ви да живеят в първобитния строй продължавайте !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари