Костадин Ангелов: Има 30% ръст на обажданията към "Спешна помощ"

0
Около 50 процента от повикванията са за пациенти с коронавирус, поясни здравният министър
Около 50 процента от повикванията са за пациенти с коронавирус, поясни здравният министър Видео: NOVA

Около 50 процента от повикванията са за пациенти с коронавирус

Здравният министър професор Костадин Ангелов проведе двучасово заседание с директори на лечебни заведения в Бургаска област. 441 са заболелите с коронавирус в региона. „Положението е тревожно, но сме взели всички мерки, така че да запазим всичко онова, което сме постигнали до момента. Ще увеличим легловата база до нивата през септември до декември”, заяви здравният министър, предаде NOVA.

По думите му има нарастване на повикванията до „Спешна помощ” с 30 процента. "Около 40 до 50 процента от повикванията са за пациенти с коронавирус. Мерките обсъдени с Общинския щаб, ще бъдат обсъдени и с областния”, посочи още той.

Основната част е свързана с намаляване на работното време на заведенията до 22 часа и извеждане на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда за две седмици.

Обсъдени са и мерки, свързани с носенето на маски на открито, ограничаване на масови мероприятия на открито и закрито, както и мерки, насочени към посещенията на фитнеси и молове. „След като тези мерки бъдат обсъдени на областния щаб предстои до края на деня да бъде издадена заповед на директора на РЗИ – Бургас”, допълни Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари