Корнелия Нинова: Виждаме, че едни 20 милиона са се размятали за финансиране на медии

1
Свобода на словото ли? Това изглежда илюзия в България!
Свобода на словото ли? Това изглежда илюзия в България!

„Да си върнем държавността и да я подчиним в служба на народа, а не на задкулисието“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи нова порция критики към управляващите и засегна темата с обвиняеми бизнесмен Васил Божков и последните му публикации в социалните мрежи, които той прави от Обединените арабски емирства и чрез които се опитва да докаже, че му е упражняван натиск.

„В последните седмици сме заляти от записки, sms-и, джиратари, джиранти. Какво показва това? Правителството управлява не с видими решения на институциите, а с невидими записки между бизнесмени. Правителството управлява не с контрол върху Комисията по хазарта и НАП, а с „ценни указания“ към девойки в тези държавни служби от министър на финансите. Докато ни обяснявахте как 20 млн. за деца с увреждания ще сринат бюджета и ги няма в държавата, виждаме, че едни 20 млн. са се размятали за финансиране на медии. Свобода на словото ли? Това изглежда илюзия в България!“, заяви Нинова от парламентарната трибуна.

„Паралелната държава е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване и изсмуква силите ѝ. От думи, ето я наяве. Виждате я последните седмици“, допълни още тя.

Според Нинова управлението на премиера Бойко Борисов е нанесло различни вреди на страната, но най-голямата сред тях е обезсилването на институциите. „Днес задкулисието управлява държавата“, категорична бе тя, призовавайки за пореден път министър-председателят да поеме политическа отговорност.

„Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост. Няма смисъл просто да го краси. Ако е знаел и не е взел мерки, той е съучастник. Днес той трябва да отговаря, а не поредният му бушон“, каза още Корнелия Нинова.

Тя не пропусна да разкритикува и мерките на управляващите за преодоляване на икономическите последици от разпространението на COVID-19, които определи като „работа на парче“ и следване на принципа „проба-грешка“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари