Корнелия Нинова: Това, което се канят да направят с общините, е посегателство върху милиони българи

3
Надминаха и Борисов – той раздаваше пари на общините от джипката, днешните вкарват кражбата в закон
Надминаха и Борисов – той раздаваше пари на общините от джипката, днешните вкарват кражбата в закон Снимка: БСП

Надминаха и Борисов – той раздаваше пари на общините от джипката, днешните вкарват кражбата в закон

„Това, което се канят да направят с общините, е абсурдно, дъно, посегателство върху милиони българи“, заяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни хронологията: „Вчера на обяд Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат проектите, които да се включат в бюджета. Първо, никога в бюджет не са се включвали изчерпателно изброени проекти, защото, включени веднъж, това означава край - това са проектите. И всички други общини увисват, т.е. всички хора, живеещи в общините остават без комунални услуги, без вода, ремонт на улици и т.н“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че именно заради този изключително важен за всеки български гражданин въпрос социалистите са поискали финансовият министър Асен Василев да дойде на изслушване в Народното събрание още днес. „Виждате, крият го, не иска да дойде“, добави тя.

Корнелия Нинова бе категорична, че БСП ще направи всичко по силите си, и с кметове, и с други партии, участвали в местните избори и които имат свои представители в местната власт – това да не се допусне.

„Превръщаме се в държавата на „оня списък“. Така беше по Плана за възстановяване и устойчивост, сега е така и по бюджета - всичко решават само по „оня списък“, но техния списък, а не списъка и нуждите на българските граждани“, заяви лидерът на БСП.

По думите на Нинова има кметове, които не са получили това писмо – например, кметове на БСП от Североизтока, които в момента се борят с последствията от бурята.

„Други в момента си формират екипи, нямат още председатели на Общински съвети. Трети са заварили празни бюра – всичко от гербаджийските кметове преди тях е изтрито и махнато. Няма на какво да стъпят. И управляващите използват този луфт и хаос, за да си прокарат правилния списък с правилните общини за правилните фирми. Поредната кражба от бюджета за определения списък“, заяви Корнелия Нинова и припомни, че включването в бюджета на конкретика за общини и проекти е било по предложение на ГЕРБ.

„Надминаха и Борисов – той ги раздаваше тези пари с постановление на Министерски съвет и от прозореца на джипката. Тези днес искат да узаконят тази кражба в Закон за бюджета“, заключи лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    дядо ти
    Не работите качествено в парламента, затова се случва всичко това, 34 години гледате собствени интереси и пропускате важни неща в законите които сътворявате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари