Корнелия Нинова: Това е най-антисоциалният и най-античовешкият бюджет

1
Ние не сме против превъоръжаването, но тези разходи могат да изчакат година и половина, каза тя
Ние не сме против превъоръжаването, но тези разходи могат да изчакат година и половина, каза тя Снимка: БГНЕС

Ние не сме против превъоръжаването, но тези разходи могат да изчакат година и половина, каза тя

Това е най-антисоциалният, най-античовешкият и най-антиевропейският бюджет, който предлага служебният кабинет. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя допълни, че са се появили доста различия по минималната работна заплата с останалите партньори.

„Ние предлагаме 850 лева минимална заплата, което е 50% от средната. Половин милион души работят под 710 лв. и трябва да им се помогне. Дебатът днес в залата беше много неприятен. На първо четене всички ни подкрепиха“, каза Корнелия Нинова.

По думите ѝ между първо и второ четене е станал "страшен разлом".

Продължаваме промяната“ са предложили да отпадне клас „прослужено време“. ГЕРБ са предложили 850 лв. да е брутната заплата, т.е. в нея да участват клас „прослужено време“, нощният труд, извънреден труд, а като ги извадиш тези неща, минималната заплата ще стане по-малка от сегашната - 710 лв., добави Нинова.

Предпочитат 6 млрд. да отидат за въоръжаване и самолети, вместо 3 млрд. за социална политика, отбеляза тя.

„Ние не сме против превъоръжаването, но сега се вдигат цените на храните на едро, сега расте цената на газа. Може тези разходи да изчакат година – година и половина“, допълни лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари